![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć!
Mam regułę dotyczącą odsyłacza w zewnętrznym arkuszu stylów:
Muszę ją zapisać w stylu lokalnym tzn:
Jak mam uwzględnić w nim, że kolor będzie dotyczył odsyłacza odwiedzonego? Zapisanie samego:
oczywiście nie działa. Pozgadywałem trochę, ale mi nie wychodzi (błąd składni). Ten post edytował gauss 23.08.2009, 11:06:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lub do wszystkich odwiedzonych, nie tylko wybranych: Ten post edytował sadistic_son 23.08.2009, 12:48:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
brak średnika.. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) to nic nie zmienia... musiałaby być kolejna instrukcja za tym czytałeś w ogóle o co mu chodzi? w stylu lokalnym tego nie zapiszesz, chyba że pomiędzy znacznikami <style></style> (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
brak średnika.. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jeśli cecha jest ostatnią cechą to ; jest niepotrzebny. Poza tym to Twój styl nie zadziała. Ten post edytował sadistic_son 23.08.2009, 12:58:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mogę użyć znaczników
wewnątrz dokumentu. Muszę to zapisać w
W ogóle to męcze się z tym dlatego, gdyż piszę maila w formacie HTML i zależy mi, żeby się nie wysypywał na różnych klientach poczty, dlatego zaleca się tylko używanie składni:
W mailu HTML nie używa się wogóle znaczników HEAD. Nie załamujcie mnie, że nie da się tego zrobić :/ Ten post edytował gauss 23.08.2009, 13:31:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
W mailu możesz używać pełnego html ja sobie zawsze szablon (widok w modelu MVC) przygotowuję jak ma mail wyglądać w postaci stronki z sekcją html, head, body itp i do niego tylko wrzucam pewne dane z modelu, po czym załączam to jako treść wiadomości w kontrolerze i wysyłam. Zero problemów na jakiejkolwiek przeglądarce. W sekcji head ustawiam zarówno styl jak i kodowanie, a by nie obciążać łącza to obrazków nie dołączam jako załączniki do maila tylko wrzucam ścieżkę na serwerze do nich. Kto chce to i tak je pobierze, a kto przełącza do trybu offline zaraz po pobraniu nie będzie się wkurzał, że mu łącze zapychałem ściągając kilobajty dodatkowych obrazów niepotrzebnie. To oszczędza zarówno transfer serwera (wyślij kilkaset maili userom, w każdym dołączając choćby kilkadziesiąt kilobajtów jako logo firmy, to zrobią Ci się megabajty oszczędności już po jednym mailingu), jak i użytkownika.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 09:05 |