![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Pytanko troche z pogranicza ale może tutaj ktoś pomoże . Instaluje sobie cacti po linuxem (mdk9.2 ) - to soft do robienia statystyk obciążenia sieci oparty na php+MySQL . www.raxnet.net - na stronie domowej nic nie pisze Wywala mi błąd Fatal error: Call to undefined function: xml_parser_create() in /var/www/html/cacti/lib/xml.php on line 31 w pliczku xml.php pisze function xml2array($data) $p = xml = xml_parser_create(); - tutaj się wywala xml_parser_set_optiom(....... Zapewne czegoś mi brakuje , tylko czego ? Który pakiet ? Z góry dziękuję za pomoc . |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widocznie wersja php, ktora masz zainstalowana nie ma wkompilowanej obslugi XML'a.
Szczegoly mozesz znalezc tutaj: http://pl2.php.net/manual/pl/ref.xml.php Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Boże to jest jakiś OMEN !
Jak to sprawdzić ? Błagam pomóżcie ! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpal:
[php:1:fb5d28e765]<?php phpinfo(); ?>[/php:1:fb5d28e765] Poszukaj sekcji xml Ma byc: XML Support active. No, ale pewnie nie bedzie active, bo ci nie dziala. |
|
|
![]()
|
|
Dzięki teraz się zainstalowało i uruchomiło . WOW
Ciekawie jakie jeszcze problemy mnie czekają ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 10:44 |