![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 2 Dołączył: 17.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym aby pusty div z jakimś tłem o małej szerokości rozciągał się w pionie na 100% względem tego który jest na zewnątrz.. Ma ktoś jakiś pomysł na to bo samemu poświęciłem kilka godzin na szukanie czegoś w google oraz kombinowałem samemu i nic.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
height: inherit
ale nie we wszystkich przeglądarkach to zadziała (vide: IE) i musisz tworzyć obejścia JS-owe. Najlepiej - oczywiście - ustawiać wymiary na sztywno, ale to chyba nie jest w Twoim przypadku możliwe. ;] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 2 Dołączył: 17.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to nie jest opcja dla mnie bo nie działa poprawnie, znalazłem z margin i padding oraz overflow: hidden i działa poprawnie jednak nie przekonuje mnie to do końca..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 14 Dołączył: 12.01.2006 Skąd: Gotham City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli rozumiem jak dasz atrybut blokowi wewnętrznemu style="height:100%" to nie działa i nie rozciąga się wewnętrzny div do zewnętrznego. W takim wypadku przedstaw swój kod.
W poniższym przykładzie wewnętrzny div rozciąga się do wysokości zewnętrznego |
|
|
![]()
|
|
może i byłoby ok gdyby nie fakt ze ten div ma szerokość 11 px, jest floatowany i przede wszystkim jest pusty
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 22:40 |