![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki skrypt
I teraz mam taki problem że mail dochodzi ale w miejscu gdzie powinnabyć zawartość zmiennej nic nie ma a wiadomość email wygląda następująco: Ktoś zamówił usługe na stronie, aby ją zobaczyć wejdź na www.cos.pl/dla-domu/.txt |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 37 Dołączył: 1.05.2008 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyrzuć tą @ sprzed fopen, w etapie pracy nad skryptem lepiej nie wygłuszać błędów, szczególnie że ten sposób nie jest zbyt dobry.
Prawdopodobnie masz pustą zmienną $nazwisko, wrzuć kod w którym przypisujesz dla niej wartość. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie możesz mi daćgotowego skryptu ale wiesz mojego ale bez błedów
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 18 Dołączył: 7.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ależ ten Twój fragment jest bez błędów. Błąd jest wyżej. Tam gdzie przypisujesz wartości do zmiennych. Pokaż nam skąd zmienna nazwisko ma swoją wartość.
|
|
|
![]()
|
|
Ten post edytował mxmstudio 17.08.2009, 09:04:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Usuń ten @ przed fopen, poza tym zjadłeś cudzysłów. Poza tym, w dzisiejszych czasach już jest register_globals=off i używa się $_POST['nazwisko'], a nie $nazwisko.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Przenoszę.
Proszę poprawić tytuł na bardziej sensowny i dodać tag. |
|
|
![]()
|
|
a możesz napisać mi go bo mi to nie wychodzi wyskakuje blad
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystkie zmienne $nazwa zamień na $_POST['nazwa'] (tylko zmień nazwy), i to co ci mówiłem wcześniej.
|
|
|
![]()
|
|
Przenoszę. Proszę poprawić tytuł na bardziej sensowny i dodać tag. A gdzie to przenosisz?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
//up->przeniosłem na przedszkole, ale chyba zaraz przeniosę na poszukuję bo widzę że szukasz wolontariusza...
To powiedz jaki błąd , a jeśli liczysz na gotowca to pisz na giełdzie ofert. Nadal czekam na sensowny tytuł tematu. |
|
|
![]()
|
|
rozumiem że tak ma być
Nie wiem troche jak umieścić i gdzie tą register_global... |
|
|
![]()
|
|
$nazwisko zamień na $_POST['nazwisko']. A co to jest register_globals to dowiesz się w manualu. Poza tym, podaj treść komunikatu błędu. Usuń też to register_globals=off; Po co w ogóle to dodałeś? Chodziło mi o to, że dzisiaj zmienne z formularzy są w tablicy superglobalnej, nie są dostępne globalnie (czyli $_POST['nazwa'], nie $nazwa)
Ten post edytował lars_91 17.08.2009, 09:42:57 |
|
|
![]()
|
|
możesz mi dać linka do tego register globals w manualu bo ja niemoge znależć
|
|
|
![]()
|
|
http://pl.php.net/manual/pl/ini.core.php#i...egister-globals
Poza tym, nie o to tu chodzi. Dodaj cudzysłów po fopen([tutaj], podaj treść komunikatu błędu, zamień $nazwisko w $message na $_POST['nazwisko']. Bez tego raczej ci nie pomożemy. |
|
|
![]()
|
|
Prosiłem o coś + szczyt lenistwa = zamykam.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 15:11 |