![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podczas pisania forum natknąłem się na pewien problem... Chodzi o funkcję "Cytuj". BB code wygląda tak do tego:
Gdy tylko cytuje to jest ok, ale jeśli próbuję pod cytatem coś napisać to "mój komentarz" do cytatu pojawia się wysoko nad postem. Spowodowane jest to pewnie "</td></tr>" ale nie mam pomysłu jak to zrobić... chcę aby cytując pojawiła się na białym tle Nick: i pod spodem "cytat". A pod tym wszystkim mój komentarz. Proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Przecież cytaty nie są jako wiersz tabeli, jeszcze nie widziałem żadnego forum, które by tak robiło.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest forum do gry wew. chcę żeby jakoś się to odznaczało od pozostałego tekstu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A wiesz, że istnieje specjalny znacznik w HTML-u do cytatów? Nie istnieją tylko tabelki, div-y i font-y. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]()
|
|
chodzi o <q> czy <cite> (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) użyłem <cite> i mam problem... Opisane jest wszystko w pierwszym poście, proszę o pomoc:)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do cytatu w bloku masz BLOCKQUOTE, a w linii Q. Jak masz problem z marginesami to zainteresuj się CSS-em.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A może nie zakończyłeś tabelki, lub poprostu zakończyłeś ją pod artykulem?
Wtedy jeżeli tekst znajduje się wewnątrz tabelki i nieznajduje się między tagami <td>, zostaje wyświetlany wyżej (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
używając <blockquote> wszystko działa ok, tylko niczym to sie nie odróżnia oprócz akapitem;/ a dało by się jakoś zrobić żeby cytat był oznaczany np. kolorem białym tła?
|
|
|
![]()
|
|
(IMG:style_emoticons/default/sekret.gif) google nie boli.
My tutaj nie uczymy podstaw. Zainteresuj się CSS-em. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Nie no, bez przesady. Jeszcze mu napiszcie, jak się klika... :X
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 22:40 |