Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Limit czasu bramy HTTP został przekroczony
phpion

Grupa: Moderatorzy

Witam,
mam pewien problem z jednym skryptem. Wykonuje on dość sporo operacji w wyniku czego jego czas wykonywania jest całkiem spory. W dniu dzisiejszym dostałem zgłoszenie, że są z nim pewne problemy. W wyniku wywołania otrzymywany jest komunikat (Opera):
Cytat
Limit czasu bramy HTTP został przekroczony

Skrypt stoi na kei.pl. set_time_limit ma ustawiony na 300 sekund ale kończy on swoje działanie dokładnie po 2 minutach (mierzone stoperem). Po kontakcie z działem technicznym kei nadal nie wiem nic - wg nich wszystko jest ok, w logach nie znaleźli żadnego błędu. Ten sam skrypt testowany na localhoście ze sporo większą liczbą operacji wykonuje się prawie 5 minut - ale się wykonuje. Co może być powodem nagłego przerywania wykonania skryptu na serwerze? Jeśli ma to znaczenie to skrypt ten komunikuje się z Allegro - jednak chyba nie ma to znaczenia bo z localhosta wszystko działa poprawnie.

Proszę o pomoc lub jakieś porady bo nie bardzo wiem co mam robić...

Pozdrawiam,
pion
Go to the top of the page
+Quote Post
erix

Pod inną przeglądarką to samo? Jaki kod HTTP zwraca? Na innym hostingu (nie localu) to samo?
+Quote Post
phpion

Pod Firefoxem dostaję:
Cytat
504 Gateway Time-out

Ciężko by mi było sprawdzić zachowanie na innym hostingu - wiązałoby się to z przenosinami całej aplikacji wraz z bazą danych (są w niej dane personalne więc choćby z tego względu nie mogę tak "szaleć").
+Quote Post
dadexix

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Zmagalem sie kiedys z czyms podobnym, co sie okazalo? moj uslugodawca uzywa proxy[squid] do latwiejszego zarzadzania, i to wlasnie on po X czasie oczekiwania przerywal polaczenie...
By wykluczyc te mozliwosc, mozesz sprobowac przez ssl
+Quote Post
erix

Błędy 500 też są powodowane przez niedostateczną liczbę startowanych procesów (Fast)CGI.
+Quote Post
phpion

@dadexix:
I jak rozwiązałeś ten problem? Administrator musiał zmienić jakieś ustawienia po stronie serwera?

Jedyny sensowny link jaki udało mi się namierzyć to:
http://www.recipester.org/Recipe:Fix_504_G..._Error_27536617
ale nigdzie nie ma żadnych bliższych informacji, same ogólniki :/
+Quote Post
dadexix

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Tak, poprosilem o zmiane, ale uprzednio sprawdzilem czy to jest to - polaczylem sie przez ssl[bez certyfikatow etc. wiec sproboj dla wiedzy;]], takie transportery dzialaja tylko na http, co dosc proste, bo glownie sluzy do wyswietlania np. komunikatow o awariach czy przypomnieniach zaplaty... no a ciezko zreszta "edytowac" szyfrowane dane...

Ale moze.. to jakis ogranicznik w httpd.conf? popatrz do manuala httpd, co znajdziesz pod frazami time, timeout, limit etc;)

maly pomysl mi wpadl...
Sprobuj polaczyc sie przez telnet, moze cos zobaczysz ciekawego;)
+Quote Post
phpion

Dzięki wszystkim za zainteresowanie. Po dłuższej batalii w końcu przepisałem jedną funkcję i wszystko działa poprawnie. Na serwerze wykonuje się teraz 30 sekund więc mam zapasu 1,5 minuty. Jednak jeśli znowu dojdzie do przekroczenia 2 minut to nadal będę w punkcie wyjścia - zobaczymy.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 3.10.2025 - 02:35