![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, sprawa wygląda następująco w tabeli trenerzy mam wielu trenerów, teraz muszę ich posortować według id_druzyna, następnie skrypt ma zrobić UPDATE w tabeli juniorzy ale tylko dla tych drużyn w których poziom trenera == 1. Co robię źle? [php][/php] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 27 Dołączył: 24.08.2007 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Brakuje Ci pętli. W twoim skrypcie odnosisz się tylko do pierwszego zwróconego rekordu.
Proponuje tak :
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm... Niestety ciągle jest tak samo, tzn. robi UPDATE wszystkich rekordów w bazie juniorzy.
To ja jeszcze raz wytłumacze, skrypt najpierw ma przesortować tabele trenerzy, według id_druzyny np. malejąco. I teraz wyciąga z tabeli trenerzy pole poziom. Nastepnie przechodzimy do tabeli juniorzy, tą również ma przesrtować według id_druzyny malejąco i teraz : jeżeli poziom trenera == 1 to w tabeli juniorzy dla id_druzyny np.1 ma dodać temu juniorowi 1 punkt. Teraz jest tak, że dodaje wszystkim juniorą +1, wszystkim id_druzyny zamiast tylko tym których id_druzyny = np.1 |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 53 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak zdaje się będzie szybciej bez zbędnej pętli (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
To zapytanie co przesłałeś również nie działa.
Panowie, pomóżcie mi tylko, aby przed UPDATE tabela juniorzy się przesortowała według id_druzyny malejąco i będę wam bardzo wdzięczny. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 53 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a zauważyłeś ze mi się literówka wkradła a nawet dwie? jak nie to ją znajdź i popraw. zapytanie MUSI działać.
Ten post edytował jmail 14.08.2009, 13:22:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.09.2025 - 19:44 |