![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 24.06.2009 Skąd: Rusinów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam do zaoferowania nowo-zrobiony skrypt obsługi stref czasowych. Istnieje możliwość przystosowania go do każdej ewentualności przechowywania danych, jak np. sesje, ciasteczka, bazy danych MySQL czy plików tekstowych oraz do każdego możliwego formatu daty. Skrypt jest zbudowany z funkcji, która po podaniu pełnej daty, jak np. 14.08.2009, 10:35:42 i dodatkowo symbolu strefy czasowej, np: '+3' zwraca przetworzoną datę w pożądanej strefie czasowej. Wymagane jest, aby format daty i czasu był koniecznie ze strefy Czasu Uniwersalnego Greenwich, tj. GMT 0. Wymagania skryptu: PHP v5.1.2 Cena: 50zł(Istnieje możliwość sprzedaży skryptu na wyłączność) Kontakt: GG: 6301667 E-Mail: gbl8@wp.pl Pisząc w sprawie zakupu skryptu, proszę podać takie dane, jak: - przechowywanie danych o dacie, czasie i strefie czasowej(np. ciasteczka, MySQL), - lista pożądanych stref czasowych, - format daty(przed wysłaniem skryptu zostanie wszystko dostosowane). Pozdrawiam i oczekuję na oferty Ten post edytował dyndel 14.08.2009, 09:45:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O, umiesz stosować mktime() oraz date(). Ale żeby od razu chcieć za to 50 zł?
@down, do zrealizowania Twojego skryptu wystarczą dwie funkcje, których nazwy napisałem powyżej (+ ew. jakiś explode() lub strtotime()). Nie jest potrzebne żadne wykrywanie nowego dnia... Ale skoro tak zrobiłeś to Twoja sprawa, że wynajdujesz koło na nowo. Uwzględniłeś przynajmniej lata przestępne i czas letni/zimowy? Ten post edytował sowiq 14.08.2009, 10:43:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 24.06.2009 Skąd: Rusinów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest to kompletny zbiór funkcji, umożliwiających wykrycie takich przypadków, jak koniec lub początek miesiąca lub nowy dzień.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 3 Dołączył: 25.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/sciana.gif) A ja uważałem że za mało umiem żeby brać za swoje skrypty pieniądze.
|
|
|
![]()
|
|
Generalnie nie chodzi o to, że nauczyłem się nowej rzeczy i od razu chcę ją opylić, napisałem owy skrypt na potrzeby własnego serwisu, bardzo mi się spodobał i miałem nadzieje, że uda mi się go przy okazji opylić, bo potrzebna jest KASA (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Niestety oczywiście nikt się nie zgłosił (IMG:style_emoticons/default/haha.gif)
Cytat O, umiesz stosować mktime() oraz date(). Nie używam mktime() (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie używam mktime() (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) No właśnie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jakbyś jej użył, to z zestawu funkcji, który zrobiłeś, zostałyby Ci 2-3 linijki kodu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Do tego zakładam, że nie nie uwzględniłeś wymienionych przeze mnie lat przestępnych oraz czasu letniego i zimowego.Dlatego nie dziwię się, że nikt się nie zgłosił. |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 53 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) za 15 minut roboty 50 złotych? to masz stawkę nie powiem (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat za 15 minut roboty 50 złotych? to masz stawkę nie powiem a to to akurat nie jest duża stawka (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) czasami trafi mi się praca na 30-40 minut i zarabiam 100 zł (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) uroki bycia programistą |
|
|
![]()
|
|
No właśnie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jakbyś jej użył, to z zestawu funkcji, który zrobiłeś, zostałyby Ci 2-3 linijki kodu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Do tego zakładam, że nie nie uwzględniłeś wymienionych przeze mnie lat przestępnych oraz czasu letniego i zimowego. Dlatego nie dziwię się, że nikt się nie zgłosił. Tu się mylisz, wydaje mi się, właściwie to jestem pewien, że zaimplementowałem KAŻDĄ możliwą sytuację (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) za 15 minut roboty 50 złotych? to masz stawkę nie powiem (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) To nie było 15 minut (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 36 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie było 15 minut (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) fakt, można to zrobić w 20 sekund.
lista obsługiwanych stref czasowych tutaj: http://pl2.php.net/manual/pl/timezones.php Ten post edytował bogdan89 16.08.2009, 10:50:37 |
|
|
![]()
|
|
fakt, można to zrobić w 20 sekund.
lista obsługiwanych stref czasowych tutaj: http://pl2.php.net/manual/pl/timezones.php (IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) !!!!!!! A co z np. formatowaniem daty napisania komentarza pod jakimś artykułem?? Też dasz date_default_timezone_set('Europe/Warsaw'); (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Czego się drzesz? A do czego służy date?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.09.2025 - 06:58 |