![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 2 Dołączył: 27.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Zrobiłem sobie taki skrypt który pozwala dodać menu które może należeć do dowolnego bloku. I teraz chcę umożliwić edycję danego menu, żeby użytkownik mógł wybrać z listy rozwijalnej blok do którego ma należeć menu po edycji. Ale ważne jest aby w liście rozwijalnej jako selected była zaznaczony blok przed edycją. Zrobiłem do tego taki skrypt
Ale wychodzi mi coś takiego że w liście rozwijalnej jest jako selected zaznaczona stara opcja, ale też jest w liście jako nowa opcja czyli 2 razy. Więc jak zrobić aby opcja zaznaczona w selected sie nie powtarzała ? Dla lepszego zrozumienia dodaję obrazek gdzie widać ten błąd. Opcja Menu Glowne wystepuje 2 dwukrotnie raz jako selected a drugi raz gdy z bazy są pobierane wszystkie opcje. (IMG:http://img40.imageshack.us/img40/8311/beznazwy2gnq.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Jeżeli musi tam być ten wynik górny (o ile dobrze rozumiem) to po prostu zrób warunek po while: jeżeli $row['blok_name'] = cośtam to nie rób nic, w innym przypadku wyświetl kolejny poziom listy. Ewentualnie jeżeli $row['blok_name'] = cośtam to wyświetlaj jako selected, a w innym przypadku normalnie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/party.gif) .
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 1 Dołączył: 3.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popatrz na swój kod. Najpierw dajesz jedna opcje - na początku. a później wszystko listujesz pętlą while. To logiczne ze pierwszy wpis pojawi się dwa razy. Tak na szybko zagnieźdź kolejną pętle w while, i wtedy if-a daj i po problemie. if($==1) {}. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 2 Dołączył: 27.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gdyby ktoś miał podobny problem to prezentuje tutaj rozwiązanie które dostałem na innym forum
Ten post edytował Vion 13.08.2009, 19:31:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 21:09 |