![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki problem, w katalogu głównym mam zdefiniowany plik htaccess o następującej treści:
problem jest taki, że po kliknięciu na jakiś link wyświetla się komunikat:
a wszystkie pliki są w tym folderze... nie bardzo mam pojęcie o htaccess... wiecie gdzie może być problem? problem dotyczy tej strony link |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 9 Dołączył: 21.05.2004 Skąd: Glogau/Breslau Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może trzeba zmienić ścieżke w "RewriteBase /" albo w ogóle tą dyrektywę usunąć.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Sprawdź tu:
RewriteBase / Zamień na: RewriteBase /sklep_test -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po zmianie na RewriteBase /sklep_test
wyświetla się taki komunikat: Pętla przekierowań Firefox wykrył, że serwer przekierowuje żądanie tego zasobu w sposób uniemożliwiający jego ukończenie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Poczytaj sobie, co to są dwie flagi:
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
może jeszcze jakąś podpowiedź
![]() jak zastosowałem tą flagę [L] to nie przerwało mi to zapętleń jak zmieniłem RewriteBase /sklep_test... a przy RewriteBase / cały czas wyświetla komunikat, że nie może znaleźć określonego pliku na serwerze... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
już wiem dlaczego nie chce mi zobaczyć tego plików na serwerze:
na serwerze mam taką ścieżkę: public_html/sklep_test/ i tutaj są wszystkie pliki od strony wraz z htaccess. ale jak kliknę na jakiś link to reguły przekierowują mnie do katalogu public_html... znaczy się jest coś nie tak z RewriteBase / Tylko jak to powinno być, żeby wchodziło do tego katalogu sklep_test? Jak wpiszę
No to wchodzi w pętlę... Mam takie pytanie, bo czytam i czytam o tych wyrażeniach regularnych... dla przykładu zakomentowałem wszystkie reguły poza: RewriteRule ^(.*)-c-(.*).html$ index.php?cPath=$2&%{QUERY_STRING} [L] biorę znaki od początku ciągu do momentu aż natrafię na -c- i potem kolejne znaki do momentu aż natrafię na .html i jeżeli dana reguła będzie pasować to wywołuję stronę index.php?cPath=$2&%{QUERY_STRING} i ponownie wywołuje się plik htacccess, żeby sprawdzić czy przypadkiem ponownie nie będzie pasować jakieś dopasowanie... i dlaczego ponownie dla tego wyrażenia ta reguła pasuje skoro wywołana została strona index.php gdzie nie występuje -c- ani .html?? Bo już sam nie wiem dlaczego to się zapętla... Ten post edytował adrian1987 29.07.2009, 14:56:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:50 |