![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
od niedawna dostępna jest nowa wersja biblioteki Swift 4.0.3 mam problem z wysyłaniem maili, gdy adres jest niepoprawny. maile wysyłam masowo za pomocą metody batchSend (klasa Swift_Mailer). czy ktoś wie czy istnieje możliwość wyłączenia sprawdzania poprawności adresu email? albo chociaż ignorowania błędnego adresu? teraz zgłaszany jest wyjątek i przerywane jest działanie aplikacji gdy mail nie spełnia norm. Patrząc w kod nie widzę, żeby była możliwość wyłączenia tego sprawdzania. Dodawane adresy są przekazywane do metody
i każdy adres sprawdzany jest przez
jeżeli ktoś ma jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem bardzo proszę o pomoc. pozdrawiam
Powód edycji: [erix] przeniosłem
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozszerzyć klasę MailboxHeader i nadpisać metodę initializeGrammar, tak aby dla addr-spec wyrażenie regularne przepuszczało Twoje niepoprawne adresy.
Pytanie tylko po co wysyłać maila, skoro wiadomo, że adres jest zły. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozszerzyć klasę MailboxHeader i nadpisać metodę initializeGrammar, tak aby dla addr-spec wyrażenie regularne przepuszczało Twoje niepoprawne adresy. Pytanie tylko po co wysyłać maila, skoro wiadomo, że adres jest zły. no właśnie, po co?(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) czyli może lepiej nadpisać metodę normalizeMailboxes i nie wkładać złego adresu do tablicy maili? te adresy email znalazły się w bazie po walidacji, która jest w symfony - tam jest jedno dość krótkie wyrażenie regularne, podczas gdy w swift jest kilkadziesiąt linijek. zastanawiam się jak to ugryźć, czy wyłączyć to sprawdzanie, które jest w swift czy jeszcze raz sprawdzać adres zanim przekaże go do swift. Pytanie tylko po co wysyłać maila, skoro wiadomo, że adres jest zły. sprawdziłem te niby złe maile. wg Swifta te adresy są złe, a jednak mail normalnie jest wysyłany i nie ma żadnych zwrotów - użytkownik dostał wysłany list. także chyba lepiej ominąć to sprawdzanie. tylko pytanie - czy jest taka możliwość? Ten post edytował AxZx 26.07.2009, 22:57:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.09.2025 - 00:58 |