![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, po lekturze w dziale Przypięte, zgodnie z fajnym rozwiązaniem nospora
mam coś takiego, jednak nie działa to należycie
i plik z funkcjami
całość działa ok, gdy za 1szym razem odkomentuję linie $_session['token'] = ""; pozwole odświeżyć potem ja komentuje i wtedy wszystko działa jak należy hehe. pokrętne cudo. czuję, że brakuje mi tu czegoś z tą zmienną sesyjna token.... pomocy pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 9 Dołączył: 9.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
edit: hmmm, po dłuższym zastanowieniu stwierdzam, że moje poprzednie rozwiązanie nie zadzaiała, więc je usuwam ;P, ale wiem już chyba gdzie jest błąd.
Przy pierwszym odpaleniu skryptu w funkcji refreshHandler(), jak masz ustawioną $_SESSION['token']="", to isset($sesja) zwroci ci true, $sesja <> $post zwroci ci false, czyli isset( $sesja ) && $sesja <> $post zwroci ci false, czyli na razie jest dobrze. Następnie dajesz koment przy $_SESSION['token']="" i wysyłasz dane formularza do skryptu, warunek w funkcji teraz zwroci true - wszystko ok. Zastanawiasz sie pewnie do czego zmierzam, otóż w przypadku zakomentowania $_SESSION['token']="" przy wszystkich wywołaniach, zaczynając od pierwszego, $_SESSION['token'] nie będzie nigdy ustawiona czyli isset($sesja) zawsze zwróci ci false, dlatego skrypt działa ci źle. Usuń z warunku isset($session), albo zamień na isset($post); Ten post edytował tmka 26.07.2009, 18:33:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.09.2025 - 18:38 |