![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
mam taki problem, strona wisi na serwerze providera i niestety musi tam pozostac. Nie oferuja oni jednej aplikacji open sourcowej z ktorej musze korzystac. Chcialbym moc ja odpalac na zewnetrznym serwerze (moim), wykonywac akcje i pobierac plik wynikowy na serwer macierzysty. Reasumujac, moj wlasny serwer ma zainstalowana ta aplikacje ale korzysta z niej portal na innym serwerze. Jest mozliwe takie odwolanie i dzialanie z dodatkowym serwerem? nie mam jakos pomyslu jak to zrobic. Prosze pomozcie ![]() Dzieki. -------------------- MacOS X 10.5 Leopard @ MacPro G5 Xeon 2xQuadCore 3GHz... "tutaj nie brak odpowiedzi"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz curlem wysłać dane z aplikacji do swojego serwera, przetworzyć je i puścić odpowiedź z powrotem do serwera aplikacji.
-------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o rany curl!
faktycznie zupelnie mi z glowy wylecial sprawdze zaraz... dzieki wielkie ![]() Niestety kombinacja z curlem slabo wychodzi ![]() na razie skupilem sie na prostym odpaleniu skryptu na innym serwerze i robie to tak: require_once( "http://login:password@drugi.serwer.pl/aplikacja/konwertuj.php" ); jednak to nie dziala ![]() pusty ekran i zatrzymuje sie wykonanie strony ![]() -------------------- MacOS X 10.5 Leopard @ MacPro G5 Xeon 2xQuadCore 3GHz... "tutaj nie brak odpowiedzi"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie masz dołączać pliku z innego serwera (gdyż po prostu będziesz próbował go(dokładnie to co zwróci) wykonać na serwerze, gdzie uruchamiasz aplikację)
rozwiązanie powinno być takie: oznaczenia: serwerA -> Twój serwer, gdzie masz potrzebną Ci aplikację serwerB -> serwer, gdzie potrzebujesz wyników jej działania 1. na serwerB zbierasz dane, na podstawie których chcesz wygenerować wyniki 2. wysyłasz je (np GETem) do serwerA 3. serwerA odbiera dane, generuje potrzebną aplikacją wyniki 4. serwerA zwraca rezultat 5. musisz zdecydować jedynie, na którym serwerze chcesz obrabiać wyniki działania aplikacji w razie potrzeby mogę zrobić jakiś przykład |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Probonuję zainteresować się WebServices xmla-rpc, soap.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:08 |