![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
mam dziwny problem z którym nie potrafię sobie poradzić. Otóż próbuję dopisać w koszyku zliczanie kosztów dostawy dla klienta za pomocą Javascript. Nie wgłębiając się w szczegóły newralgiczny fragment kodu wygląda tak:
Na localhost wszystko działa pięknie, wyświetlają się polskie znaczki etc. Natomiast po wgraniu na serwer dostaje coś takiego: Cytat czna warto zamienia wraz z wysyto: 60.51z/font> w tym * zamione towary: 41.01z * koszt dostawy: 15.00z * koszt ptnoi(np.: pobranie): 4.50z/li> Dodam, że plik jest poprawnie zakodowany w utf, nagłówki też są poprawne w dokumencie jako utf. Nie działa tylko ten fragment w javascript - treści generowane w php są ok. Podejrzewam, że może to mieć coś wspólnego z serwerem bo tak jak pisałem na localhost działa a na serwerze nie. Powiem szczerze, że nie mogę znaleźć przyczyny - próbowałem już różnych rozwiązań z google ale nic się nie udało uzyskać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ok, a jakie domyślne kodowanie jest ustawione dla serwera?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zdaje się że serwer nie ma ustawionego domyślnego kodowania.
To jest nagłówek gołego pliku .php (zwykłe echo 'cos'): Cytat Date: Sat, 18 Jul 2009 13:00:55 GMT Server: Apache Content-Encoding: gzip Vary: Accept-Encoding Content-Length: 30 Keep-Alive: timeout=15, max=98 Connection: Keep-Alive Content-Type: text/html W przypadku strony z problemem mam nagłówek taki: Cytat Date: Sat, 18 Jul 2009 12:29:51 GMT Server: Apache Expires: Mon, 26 Jul 1997 05:00:00 GMT, Cache-Control: no-cache, must-revalidate, Pragma: no-cache, Etag: "220e79c34e01bf28ece03b0d3c1f61c3" Content-Encoding: gzip Vary: Accept-Encoding Content-Length: 5710 Connection: close Content-Type: text/html; charset=utf-8 Czyli jest ustawiony nagłówek na uft-8 Żeby było dziwniej to mam html i js w jednym pliku. Gdy podglądam źródło to html wyświetla się prawidłowo, ale już wszystko w tagu <javascript> ma krzaki. Przychodzi mi do głowy jeszcze jedne problem - używam symfony - może framework jakoś dodatkowo "mieli" szablon gdy składa stronę do kupy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 13:45 |