![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam mam taki problemik musiałbym napisać kodzik który wyłaczy strone podczas modernizacji i wyswietli zamiast index i strony to jakis napis np. wracamy za 30 min czy coś takiego
chciałbym jakies sugestie jak najlepiej to rozwiązać napisać zaden probelm potrzebuje "szkicu" jak to musi wyglądać bede wdzieczny za jakies odpowiedzi pozdro -------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
Jeśli moja odpowiedź jakoś Cię nakierowała lub pomogła kliknij Pomógł |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 289 Pomógł: 77 Dołączył: 5.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja robiłem to w taki sposób, że miałem w bazie danych tabele od ustawień strony np. kodowanie, języki, opis strony słowa kluczowe itp. i jednym z tych ustawień była opcja "strona-dostępna" (odpowiadająca właśnie za coś takiego, jak chwilowe wyłaczenie). Przyjmowała wartość 1 lub 0 . I podczas wykonywania skryptu na samym początku była sprawdzana, jeżeli było 1 to pokazywała się strona, jeżeli 0 to strona wyłączona i pokazywał sie jedynie komunikat (który też mogłem wpisywać w bazie). Tylko teraz nie wiem jak masz zbudowaną stronę, ja uzywałem tego w cmsie, nie wiem do czego tobie potrzebne. A zrobić to można na kilka sposobów. Najprostrzy to zwykłe if else, lub if coś tam to die('Komunikat') . Może coś Ci to pomoże, pozdr
-------------------- awake
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisujesz info w bazie nawet razem z komunikatem że strona w modernizacji i później prosty warunek, który wyświetla np inną podstronę.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisujesz info w bazie nawet razem z komunikatem że strona w modernizacji i później prosty warunek, który wyświetla np inną podstronę. Albo i w configu, nie trzeba wszystkiego do bazy ładować. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:52 |