![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 2 Dołączył: 1.04.2007 Skąd: Pogorzelica Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam pytanie jakie dać kodowanie dla bazy danych gdzie będą przechowywane dane w języku angielskim i będą zawierać znaczniki html.. bo ustawione mam utf8_bin i mam zamiast < mam lt; (usunąłem & z przodu bo by wyświetliło <). Oczywiście w bazie są tylko te znaczniki ale po wyświetleniu jest ok... a jest kodowanie bazie żeby nie było tych znaczników tylko normalnie > bo to by ułatwiło przeglądanie bazy..
Ten post edytował krzychu0808 15.07.2009, 15:42:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To to masz pewnie dlatego, że przed dodaniem danych do bazy filtrujesz je htmlspecialchars" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual czy czymś podobnym w działaniu. Kodowanie nie ma tu nic do rzeczy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat przechowywane dane w języku angielskim To czemu nie korzystasz po prostu z latin1...? Cytat Oczywiście w bazie są tylko te znaczniki ale po wyświetleniu jest ok... a jest kodowanie bazie żeby nie było tych znaczników tylko normalnie > bo to by ułatwiło przeglądanie bazy.. Czym wyświetlasz? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 2 Dołączył: 1.04.2007 Skąd: Pogorzelica Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Na wyświetlaniu mam kodowanie UTF-8
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale po co chcesz to przemieniać? TO jest bardzo bezpieczne przechowywanie informacji. Bo jak będziesz wpisywać informacje z < > to będą mogli Ci głupoty powrzucać do bazy.
-------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]()
|
|
dobra spoko bo chce usunąć cześć tych znaczników html bo tam jest br z parametrami i img... i łątwiej by się usuwało ale zaraz coś wymyśle
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
html_entity_decode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual + strip_tags" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Mam taką linijkę do usunięcia :
![]() próbowałem to zrobić ale coś mi nie poszło.
wyrzuciłem ten znaczek & bo forum od razu zamienia wie ktoś gdzie jest to ładnie opisane z tym [^<]+ bo nie wiem nawet pod jakim hasłem tego szukać... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
niestety nie działa... dodałem & żeby nie było że zapomniałem ![]() |
|
|
![]()
|
|
A robiłeś, jak pisałem?
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Nie ale zaraz zobaczę na razie zrobiłem coś takiego i nie działa
też nie działa ;p |
|
|
![]()
|
|
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
krzychu - za bardzo kombinujesz. Skorzystaj z rady kolegi erix.
-------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:50 |