![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem. Chcę pociąć szablon do div i w tym wypadku chciałbym aby był nadrzędny div z ramką w której reszta div'ów się znajduje. Pierwsze div'y działają odpowiednio lecz gdy dodam drugie wraz z float: right i left to drugie div'y wyskakują z ramki nadrzędnej. Screen: (IMG:http://www.iv.pl/images/72dk687zh50c40trqxr.jpg) Kod:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Daj ten kod na żywo.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
I co do kodu, w czym tkwi problem...?
|
|
|
![]()
|
|
Jak widać na obrazku czy screenie.
Jak mogę zrobić aby te obrazki, które są poza tą białą ramką był w tej białej ramce? Aby ona się rozciągnęła? Bez atrybutów float rozciąga się lecz obrazki są pod sobą. Chciałbym aby to wszystko było w tej białej ramce, w której znajduje się logo i prowizoryczne menu. (IMG:http://www.iv.pl/images/7n39w0bg5727ytvqp43d.jpg) Obrazowo... ;-) Jak miałoby to wyglądać. Z marginesami między obrazkami już sobie poradzę ;-) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) Cierpisz na chorobę zwaną divitis
2) Rozwiązaniem Twojego problemu jest właściwiość overflow z wartością hidden, którą powinieneś nadać rodzicowi rzekomo "wyskakujących" elementów. pozdrawiam prszakal |
|
|
![]()
|
|
Już sobie jako tako z tym poradziłem, lecz dodając overflow: hidden do rodzica znika mi połowa iframe maps google, która nie rozciąga diva odpowiednio.
Nie mam pojęcia czemu iframe nie rozciąga pod FF, pod IE rozciąga normalnie. Może w tym mi pomożecie? Już sobie poradziłem. Użyłem na początku strony:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:17 |