![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 16.02.2004 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ktoś się orientuje, jaka jest największa możliwa długość łańcucha znaków?
Co się stanie gdy łańcuch będzie miał 20MB długości? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
20mb string
![]() ![]() ![]() na forum bylo to kilka razy conajmniej proponuje przycisk "Szukaj", a jeżeli rączki zmęczone i tyłek cięzki no to tutaj: http://pl.php.net/manual/pl/language.types.string.php i dodam że zależy to od tego co robisz z tym stringiem, a 20mb string t.zn plik textowy i w nim string i jego waga 20mb?? no to gratuluje umiejętności trzymania danych i ich porządku właścicielowi tego pliku 8) -------------------- www.tigroup.pl Rozwiązania informatyczne dla sektora MSP.
Projektowanie i tworzenie stron www, dedykowane rozwiązania e-biznes, outsourcing usług programis |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 16.02.2004 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sory, kilka razy przegądałem tą stronę manuala, ale jakoś przeoczyłem to:
Notatka: Nie ma technicznych problemów, które utrudniałyby tworzenie bardzo długich ciągów znaków. Nie ma też ustalonej maksymalnej długości łańcuchów znaków obsługiwanych w php, więc nie ma powodu do obaw, że dany łańcuch jest zbyt długi. i faktycznie nie chciało mi się przeszukiwać forum, bo pomyślałem że moje pytanie jest tak nietypowe, że mało kto mógł je zadać. Tak naprawdę to string ten jest o wiele większy niż 20MB, ale uwierz mi, wiem co robie... tym bardziej że nie ma techniczncy problemów... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm - może jedynie pojemność pamieci php ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Memory limit w php.ini
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:40 |