![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2004 Skąd: Murowana Goślina Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Poniżej kod (zrodlo skryptu to: http://www.dynamicdrive.com/style/csslibra...drop_line_tabs/ ) i pytanie. Czy jest możliwe wycentrowanie komorek "start", "oferta", etc oraz ponizszej zawartosci, ktora pojawia sie po najechaniu na odpowiedni klawisz? Niestety, float umozliwia tylko wyrownanie do lewej badz prawej strony, a ja chcialbym, zeby bylo mozliwe wycentrowanie tego wszystkiego... Bede wdzieczny za odpowiedzi i sugestie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 2 Dołączył: 30.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście, że się da.
Jak? W Twojej sytuacji (kodu nie sprawdzałem, więc nie jest to na 100%) text-align powinien wystarczyć (pamiętaj by A był blokowym elementem), można też spany zrobić blokowe i dać marginesy poziome na auto. Zwykłe techniki, zwykłe wymagania. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat (kodu nie sprawdzałem, więc nie jest to na 100%) Ma opływanie i brak ustawionej szerokości, więc to nie przejdzie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 2 Dołączył: 30.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@erix: wybacz, rzeczywiście nieco źle podszedłem do tematu...
@dominiq przeczytałem dokładniej teraz Twój post i właściwie nie wiem o co Ci chodzi. Temat -> centrowanie zawartości <a>. Ok, jeśli chodzi o centrowanie zawartości znacznika <a> to byłoby tak jak napisałem... Tylko, że... skoro nie podałeś kontenerowi zawierającemu to <a> (jego "rodzicowi") szerokości, to width = auto, rodzic jest tak szeroki jak jego dziecko + box model (padding, border, margin). Zatem ustalenie tych parametrów równymi daje wycentrowanie. I tak jest. Ale wydaje mi się patrząc dokładniej na kod, że miałeś na myśli wycentrowanie całości (całego menu, czyli całego głównego ul a w wypadku tego zapisu włącznie z div'em poprzedzającym). Nadaj temu div'owi szerokość, w jakiej musi się mieścić w Twoim layoucie i z głowy. W innym przypadku proszę o dokładny opis o co Ci tak właściwie chodzi i linka do strony na serwerze. Abyśmy operowali na tym samym. Ew. dostosuj sobie swój kod do tego: http://24ways.org/2005/centered-tabs-with-css |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesli chcesz całą zawartość wycentrowac np. start , menu i pozostałość dopisz do styli podałem całą zawartość do styli ...
Kod .droplinetabs{ overflow: hidden; width: 100%; height: 29px; text-align: center; } pozdrawiam ... Ten post edytował krzysztof_kf 24.07.2009, 21:14:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.09.2025 - 01:20 |