![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 1 Dołączył: 29.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam 2 pytania.
Kod <tr id='1' onclick='alert(this.id);' > <td >a</td> <td >b</td> <td >c</td> <td onclick='alert(this.id);' id='2' > d</td> </tr> i mianowice jak zrobić żeby jak klikne na pole o id=2 żeby wykonywała się funkcja onclick i poazywało mi 2, a nie i2 a potem jeszcze 1. 2.pytanie Jak zrobić że po kliknięciu blokuje mi wykonywanie jakich kolwiek operacji tzn. jeślli byłby to jeden input to np. disabled="disabled" czy coś takiego ale całą stronę |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 12 Dołączył: 13.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ah checsz zrobić tak. Masz dwa pudełka jedno duże drugie mniejsze które wchodzi do większego. Chcesz poruszyć dużym pudłkeim bez poruszania mniejszego (zaniedbujemy tarcie). NIEREALNE. To taka aluzja do Twojego kodu. Masz id przypisane do TD i jednocześnie do TR. Logiczne jest że jak klikasz w TD to przy okazji napotykasz na TR!!.
pytanie 2 Kod document.getElementById('nazwa_elementu').disabled = 'true';//zablokowane
document.getElementById('nazwa_elementu').disabled = 'false';//odblokowane //badz urkywanie document.getElementById('nazwa_elementu').style.display = 'none';//widoczne document.getElementById('nazwa_elementu').style.display = 'block';//niewidoczne Ten post edytował michal_robak 3.07.2009, 12:25:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@up to co mówisz jest prawdą, ale nie w js; zapewne chodzi ci o bąbelkowanie. poczytaj o tym w googlu ;]
EDIT: jakbyś nie wiedział to podaję pęłną nazwęfunkcji: cancelBubble Ten post edytował Pawel_W 3.07.2009, 13:03:37 |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
jak masz dla tr id 1 a dla td id 2 to co chcesz zrobić jest nielogiczne bo td zawiera się w tr. więc tak jak mówisz nie da się.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.09.2025 - 07:02 |