Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Jaki CSM na serwis z pracami naukowymi, CMS i odpowiednie moduły
dolcefatima
post 29.06.2009, 21:16:50
Post #1

Grupa: Zablokowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam

Moglibyście mi doradzić, jaki gotowy system CMS ewentualnie, jakie moduły (dla Joomla) mógłbym wykorzystać, aby stworzyć serwis z pracami naukowymi?
Chodzi mi, aby nie pisać od nowa wszystkiego, ale móc wykorzystać jakiś gotowy CMS, który będzie idealnie nadawał do zrealizowania mojego pomysłu.

Chciałbym stworzyć serwis, w który będzie się można rejestrować a następnie edytować swój profil w ten sposób, iż każdy będzie mógł wypełnić odpowiednie formularze (imię, nazwisko, ukończone studia, kierunek a tym samym mieć możliwość dodania pracy naukowej).

Serwis zbierałby te dane gdzie inni zainteresowani mogliby wykorzystując wyszukiwarkę wyszukiwać osób w serwisie, aby obejrzeć gdzie studiowali, jakie kierunki ukończyli a ponadto możnaby wyszukiwać prac naukowych, które dodali zarejestrowani użytkownicy.
Chciałbym stworzyć coś podobnego jak ten serwis:
prace naukowe
ale bardziej nowoczesny serwis www, a ponadto bardziej intuicyjny i lepiej dopracowany.

CMS, na którym oparto serwis arkiva.pl raczej odpada, już stary i w ogóle także potrzebuję czegoś nowoczesnego i w sam raz nadający się na serwis, o którym piszę i który chcę zrobić.
Ewentualnie jakieś moduły pod Joomla, albo pod inne CMSy, które będą w sam raz na taki serwis.
Go to the top of the page
+Quote Post
Shadowsword
post 1.07.2009, 10:44:43
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

-----

Joomla + community builder to chyba dokładnie to o co Ci chodzi.

--------------------
+Quote Post
Patryczek1291
post 19.07.2009, 22:32:01
Post #3

Grupa: Zarejestrowani

-----

Polecam system ThePortal
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 26.06.2025 - 21:45