Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Przesyłanie POST a do lokolanego pliku
michas262

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam!

Może ktoś wie czy da radę przesłać zmienną POST do pliku lokalnie czyli do pliku który np. leży w tym samym katalogu, chodzi oczywiście o przesłanie zmiennej do skryptu php.

I tak apropos, czy można w jakikolwiek sposób "przekompilować" skrypt do binarki, może nie mam racji, ale dla przykładu pliki penelu plesk są w binarkach. Może ktoś coś o tym wie (dla informacji pliki są z rozszerzeniem php3 i co najlepsze interpretuje je przeglądarka)

Będę wdzięczny za jakie kolwiek info w tej sprawie.

Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post
blooregard

Newsman

Grupa: Moderatorzy

Cytat
Może ktoś wie czy da radę przesłać zmienną POST do pliku lokalnie czyli do pliku który np. leży w tym samym katalogu, chodzi oczywiście o przesłanie zmiennej do skryptu php.

Nie wiem, czy dobrze Cię zrozumiałem, ale chodzi Ci o przesyłanie danych metodą POST pomiędzy skryptami PHP tworzącymi witrynę? Tak, przecież prawie wszystkie formularze na przykład działają w oparciu o metodę POST. To, że pliki są u Ciebie na localhoście, nic nie zmienia - dla interpretera PHP i serwera Apache jest to witryna internetowa. Lokalizacja pliku, czyli jego url, też nie ma znaczenia.
+Quote Post
SzamanGN

-----

Zmienną, którą przesłałeś za pomocą POST odczytujesz w pliku PHP za pomocą $_POST['nazwa_przesłanej_zmiennej'].
A to jest przykład pliku odbierającego zmienną "test" przesłaną za pomocą POST:

1. <?php
  2. ...
  3. $przechwyconaZmienna=$_POST['test'];
  4. ...
  5. ?>
+Quote Post
michas262

-----

Nie mogę, ale ze mnie baran, tak się zbłaźnić (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) aż mi wstyd za siebie, przecież to oczywiste.

Dzięki wielkie za przywrócenie trzeźwości umysłu (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)

Temat do usunięcia.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 15.09.2025 - 06:48