![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 12 Dołączył: 16.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robię sobie kontroler dla mojej strony, nie wiem czy dobrze, ale wygląda on tak:
Nie wiem tylko jak sprawdzić, czy funkcję Action00 da się wykonać (patrz przedostatnia linijka funkcji Dispatch) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Może Ty najpierw opanuj PHP? Poza tym, IMHO źle przekazujesz uchwyt klasy do is_callable" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 12 Dołączył: 16.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiesz co to akurat z GLOBAL to był jeden z przykładów w książce, którą tak wszyscy wychwalają. Poza tym nie prosiłem o krytykę klasy FrontController, która już nie istnieje bo mam dosyć tego mvc, tylko jak sprawdzić wewnątrz klasy, czy da się wykonać jej funkcję, bo na tym mi zależy. No więc jak to zrobić?
@EDIT: Już problem rozwiązany, użyłem method_exists z nazwą klasy w której to robiłem. Ten post edytował Asmox 22.06.2009, 16:17:51 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaka to książka? Bo takich głupot (fragment cytowany przez erixa) to już dawno nie widziałem
![]() A co do problemu: masz Reflection API, a dokładniej to ReflectionClass - skorzystaj z tego. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 24 Dołączył: 18.01.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
robisz pętle po to aby usunąć element tablic? Ciekawy pomysł ale chyba trochę mało wydajny... O tym też czytałeś w tej książce? ![]()
Ten post edytował Pr0100 22.06.2009, 18:37:35 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Żadna to obiektówka, php - przenoszę
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zmień książkę lepiej ![]() -------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:57 |