![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 32 Dołączył: 24.05.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Chciałbym wyszukać w dokumencie html tabelkę, a właściwie jej treść, która nie będzie zawierać innej tabelki. Próbowałem czegoś takiego:
ale nie działa, samo [^<table>] też nie będzie działać tak jak chcę, czy ktoś wie jak to rozwiązać?? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 12 Dołączył: 16.03.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Ta funkcja odszuka Ci tabelkę, jeśli natrafi na zagnieżdżenie (co jest nie zgodne z standardem WC3 i tak się nie powinno robić, przypominam tabelka powinna służyć tylko do formatowania wyświetlania danych, a zamiast zagnieżdżania powinieneś stosować rowspan i colspan) to powinna wyjąć najbardziej zagnieżdżoną tabelkę. Tylko pamiętaj o: * wyjmiesz tabelkę razem z <tr><td> * jeśli masz <table class=... lub inne tego typu rzeczy skrypt nie zadziała, trzeba przerobić odpowiednio wzorzec wyrażenia regularnego. Ten post edytował R4D3K 16.06.2009, 10:36:50 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 32 Dołączył: 24.05.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
To wiem chodzi o to ze jak masz witrynę na której znajduję się kilka tabel i szukasz tabeli która zawiera link z atrybutem class równym abba to jeżeli ten link znajduję się w 3 tabeli z 5 to wyrażenie pociągnie zawartość tabeli 1,2 i 3 a powinnien tylko 3
btw Twoje wyrażenie nie pociągnie też tabeli zawierającej tagi <a> , </a> Ten post edytował deirathe 16.06.2009, 11:18:32 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 12 Dołączył: 16.03.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
No tak bo zapomniałem o białych znakach
Teraz powinno działać, chodzarz do końca nie wiem o co ci chodzi z tym <a></a> A tak z ciekawości nie lepiej Ci użyć DomDocument czy wolisz od nowa Rzym budować ? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Pozwolę sobie podłączyć do tego tematu. Mam taki problem. Jest strona, która wyszukuje pliki w internecie. Chciałbym sie pod nią podłączyć. Wiem na jakich zasadach wyszukuje te pliki. W adresie należy dodać tylko wyszukiwaną frazę w postaci: strona.com/download/wyszukiwana fraza. Wynik jest zwracany w postaci tabeli w znacznikach:
Aby łatwo wyszukiwać pliki stworzyłem wyszukiwarkę z formularzem. Mój kod to:
Ciągle otrzymuję pustą tablicę. Zastanawiałem sie już, czy na stronie wyszukiwania wyniki nie są różnie wyświetlane ale zawsze tak samo... Jakieś pomysły? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 9 Dołączył: 8.08.2009 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 06:14 |