![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 24 Dołączył: 9.08.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powyższe zapytanie ma pobrać wszystkie rekordy z tabeli jos_aiba_produkty niestety niektóre produkty pobiera 2-3 razy i nie wiem czemu ;/ domyślam się że problem jest z tabelą jos_aiba_powiazania ale nie mam pojęcia gdzie tu jest błąd ;/ z góry dziękuje za pomoc (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) struktura tabel
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 24 Dołączył: 9.08.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat powyższe zapytanie ma pobrać wszystkie rekordy z tabeli jos_aiba_produkty Normalka. Jesli tabele joinowane zawierają kilka odniesien do tabeli glownej, to rekordy z glownej powtorza sie wlasnie tyle razy.niestety niektóre produkty pobiera 2-3 razy i nie wiem czemu ;/ domyślam się że problem jest z tabelą jos_aiba_powiazania ale nie mam pojęcia gdzie tu jest błąd ;/ Napisz co chcesz osiagnac tym zapytaniem to powiemy ci jak to poprawic |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Napisz co chcesz osiagnac tym zapytaniem to powiemy ci jak to poprawic chcę pobrać wszystkie rekordy z tabeli jos_aiba_produkty każdy produkt może być przypisany do kilku placówek (jos_aiba_placowki) za pomocą powiązań (jos_aiba_powiazania) każdy produkt może mieć tylko 1 tytuł więc ta tabela tu nic nie wnosi chciałbym aby zapytanie również działało jeśli wpiszę WHERE pr.active='1' AND pl.pid='4' czyli żeby pobrało rekordy z jos_aiba_produkty, które są przypisane do placówek w których pid=4, wiem że powinienem użyć podzapytań w tym przypadku ale takie rozwiązanie też działa, niestety pobiera kilka razy rekordy z jos_aiba_produkty chwilowo zastosowałem takie rozwiązanie, niestety takie coś mnie nie satysfakcjonuje, ponieważ jeśli w zapytaniu jest limit=10, to chcę 10 rekordów a poniższy kod usuwa niektóre ;/
|
|
|
![]()
|
|
Cytat każdy produkt może być przypisany do kilku placówek (jos_aiba_placowki) za pomocą powiązań (jos_aiba_powiazania) Czyli jak rozumiem chcesz od razu pobrac wszystkie placowki dla danego produktu?No to zapytanie masz ok. Musisz teraz jedynie jego wyniki odpowiednio obrobic. Tutaj pisalem dokladnie o tym: http://nospor.pl/grupowanie-wynikow-n35.html |
|
|
![]()
|
|
ja chcę pobrać wszystkie produkty tylko (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
no to na grzyba robisz powiazanie do placowek, skoro cie nie interesuja?
Cytat chciałbym aby zapytanie również działało jeśli wpiszę WHERE pr.active='1' AND pl.pid='4' powiazanie do placowki rob tylko wtedy, gdy dajesz ten warunek na placowkę. wowczas pobierze ci to co trzeba od biedy mozesz uzyc group by o czym pisal seth-kk |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 13:21 |