![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tym razem mam trochę inny problem. Skrypt ładnie wsadza mi wszystko do bazy danych, poza wszystkimi produktami, gdyż pobiera tylko ostatni z listy. Pewnie gdzieś muszę wstawić pętlę, ale nie umiem sobie z tym poradzić i wymyslić warunku... Proszę więc o pomoc.
Tutaj kod:
Jestem początkujący, nie znam się za bardzo na php i staram się przerabiać istniejący już kody z podręczników w związku z czym, czasem nie jestem sobie w stanie poradzić z najprostszymi rzeczami. Z góry dziękuję za pomoc. Ten post edytował vLeK 8.06.2009, 21:44:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Heh, zaraz sprawdzę w ogóle co to ma robić, bo bezmyślnie przekleiłem kod, czym się chwalić nie powinienem ;-)
W każdym razie $key zwraca wartość 11 a $value 2. P.S. Hmm w jaki sposób mam sprawdzić czy to zwraca dobrą wartość? Definicja $_SESSION['cart'] następuje w innym kodzie:
Ten post edytował vLeK 8.06.2009, 22:00:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Po sznurku do kłębka - zobacz, co ma $_POST w pętli dodającej. |
|
|
![]()
|
|
Hmm, $_POST ma ['qty'] w pętli dodającej, ale po co ja to dawałem...hyhyhy... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/withstupidsmiley.gif) <-I'm
Hmm, tutaj coś się dzieje z koszykiem, qty i sesją koszyka... ale co jest nie tak ?
Ten post edytował vLeK 8.06.2009, 22:15:59 |
|
|
![]()
|
|
Cytat w pętli dodającej, ale po co ja to dawałem...hyhyhy... Nie bez powodu pisałem, żebyś sobie zrobił tracing $_POST. Wszystko możliwe, nie wiem, jak wywołujesz; nie zaszkodzi sprawdzić. Cytat Hmm, tutaj coś się dzieje z koszykiem, qty i sesją koszyka... ale co jest nie tak var_dump" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, var_dump" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i jeszcze raz var_dump" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. Zobacz najpierw, co tam siedzi. |
|
|
![]()
|
|
Nie bez powodu pisałem, żebyś sobie zrobił tracing $_POST. Wszystko możliwe, nie wiem, jak wywołujesz; nie zaszkodzi sprawdzić. var_dump" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, var_dump" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i jeszcze raz var_dump" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. Zobacz najpierw, co tam siedzi. Hmm, jestem w zasadzie kompletnym laikiem, pierwszy raz słyszęo "tracing $_post" jak mam to zrobić i na czym to polega? var_dump - niestety nic mi to nie mówi, a z manuala niewiele zrozumiałem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) Ehh, a ja nadal nie mogę sobie poradzić z problemem. Jeżeli jest ktoś w stanie mi pomóc to proszę o radę...:/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Kazanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem ze moze bardzo pro to nie zabrzmi ale session_start(); wywolujesz w kazdym pliku ? wtedy nie gubi ci sesji , a tutaj nie widze..
|
|
|
![]()
|
|
Niestety nadal nie udało mi się uporać z tym problemem.
Session start zamieszczone jest w pliku nagłówkowym strony, a kod który wkleiłem to includowana zawartość. Więc sesja się włącza a błąd musi być gdzieś indziej. Raz jeszcze prosze o pomoc, bo bardzo mi zależy na skończeniu tego projektu, a nie jestem w stanie znaleźć błędu, bo dopiero raczkuję w tematyce php i mysql. Z góry dzięki. |
|
|
![]()
|
|
daj sobie gdzieś session_id" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i sprawdź, czy przy każdym żądaniu jest taki sam.
|
|
|
![]()
|
|
Nie wiem czy to dobrze zrobiłem, ale zrobiłem coś takiego.
Wstawiłem session_id() w elemencie nagłówkowym strony: <div id="menu"> <ul> <li><a href="index.php">Home</a></li> <li><a href="lista_produktow.php">Lista produktów</a></li> <li><a href="index.php?p=koszyk">Koszyk</a></li> <li><a href="index.php?p=regulamin">Regulamin</a></li> <li><a href="index.php?p=kontakt">Kontakt</a></li> <li><?php echo session_id() ?></li> </ul> </div> Prze przechodzeniu przez wszystkie etapy zakupu, session_id jest takie samo. Czy mam poustawiać jakieś specjalne identyfikatory dla każdej tworzonej sesji czy to o to chodziło? |
|
|
![]()
|
|
Jeśli jest takie samo, to ok; sesja działa.
A jakie dane masz w ogóle w sesji? |
|
|
![]()
|
|
$_SESSION['user_id'];
$_SESSION['idwys']; $_SESSION['cenawys']; $_SESSION['nazwys']; $_SESSION['cart']; To chyba wszystkie sesje jakie się tworzą w trakcie pracy strony. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) Ktokolwiek ma jakieś pomysły ? :/ :/ Kombinowałem 4 godziny i nadal mi to nie działa. Ozłocę tego, kto będzie znał rozwiązanie...(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Kolejny dzień nadziei na znalezienie błędu i zakończenie pracy nad aplikacją... Ehh. Ten post edytował vLeK 10.06.2009, 15:43:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 23:36 |