![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam problem z aktualizowaniem wybrnaego rekordu z pola select oto kod
teraz kod odpowiedzialny za aktualizacje który nie chce aktualziowac wybrengo rekordu z pola select
Ten post edytował bratpit 3.06.2009, 10:52:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 419 Pomógł: 42 Dołączył: 12.08.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
HTTP_*_VARS - to na jakim ty starociu pracujesz ?
Tak przy okazji. Skąd bierzesz $_FILES ? Bo ja nie widziałem tego w fomularzu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
~bratpit dodaj tagi do tematu oraz poprawne bbcode do posta. Pisząc poprawne nie mam na myśli code.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak nacisne przycisk to pisze ze rekordy sie zaktualizowały.
Druga sprawa to taka ze jak nic nie wpisze w formularz to w bazie mi je aktualzuje na puste pola. Probelm jest taki ze jak cos innego wpisze w pola formularza to nie aktualizuje mi tych pol i pozostaja takie same jak byly |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
HTTP_*_VARS - to na jakim ty starociu pracujesz ? Nie bez powodu cytuję. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Korzysatm z ksiazki heliona vademecum profesjonalisty. To zamiast HTTP_POST_VARS czego mam uzywac. z tym formualrzem juz sobie poradzilem.
mam inne pytanie Mam dwie tabele: kategorie i produkty.Moj formularz posiada pola z tabeli kategorii i produktów. Kategorie wybieram za pomocą <select> reszta inputów jest z tabeli produkty. Jakie wykonac zapytanie aby dodać do tabeli produkty(id_produktu, id_kategori,....) id_kategori z tabeli kategorii(id_kategorii wybieram za pomoca selecta (kod powyzej) dzieki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Korzysatm z ksiazki heliona vademecum profesjonalisty. To zamiast HTTP_POST_VARS czego mam uzywac. z tym formualrzem juz sobie poradzilem. Za stara książka. Wyrzuć, nie nauczysz się z niej niczego. A poszukaj tzw. zmiennych predefiniowanych (predefined variables). -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 7 Dołączył: 8.12.2003 Skąd: Andrychów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmień
na
I wstaw tutaj co Ci wyrzuca... PS na pewno to
powinno wyglądać inaczej np tak:
-------------------- adminvps.pl
|
|
|
![]()
|
|
dzieki mam teraz takie pytanie:
plik odbslugujcy formularz
Zapytanie zosaje wykonane ale ale id_kategorii(klucz obcy) w tabeli "produkty" ma wartosc cały czas "0". Nie wiem jak zrobic aby to co zostały wybrane w polu <select>(tabela kategoria) dodawało sie do tabeli "produkty" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 15:16 |