![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Poleciliście mi NetBeansa jako edytora do PHP'a ... i wszystko fajnie, tylko nie działa kodowanie iso-8859-2 tzn. nie wiem gdzie zmienić kodowanie pliku z utf-8 na iso. Proszę pomóżcie i podpowiedzcie co z tym zrobić - nie chce wracać do Eclipse'a ... Pozdrawiam, Łukasz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
jak robisz projekt to wybierasz default encoding,
ew potem klikasz na nazwe projektu i set configuration powinno wystarczyć |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki Ci olbrzymie ... niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi !
Szkoda, że nie mogę ustawić by część plików była UTF a część ISO ale to wystarczy co podpowiedziałeś (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) Pozdrawiam, Łukasz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Coraz bardziej mnie męczy ciągłe przenoszenie tematów z hydeparku do Komputerów. Skoro temat dotyczy problemu z komputerem/programem, to powinien wylądować w odpowiednim dziale, prawda? Lojalnie uprzedzam, że następne tego typu tematy w hydeparku i rozmnożą się warny.
Przenoszę na Komputery Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 20:26 |