![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Napisałem sobie prosty skrypt do dodwania ogłoszeń, ale jak zrobić żeby ogłoszenie zostało dodane jeśli nie ma fotki( bo nie każdy musi dodwać ogłoszenie z fotką, może być sama treść). Ogólnie wszystko działa pozatym że nie dodaje jeśli nie ma fotki.
plik odpowiedzialny za dodawanie ogłoszeń:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
jak plik nie zostanie wysłany, to ty dajesz exit, czyli konczysz cała aplikakacje.... co wiec zrobic, by dodawal, jesli nie bedzie zdjecia....no nie wiem...
kolejne linie wkladajacy do bazy, tez warunkujesz powodzeniem uploadu... sorki za maly sarkazm, ale gdzie ty tu widzisz problem? Nie mozesz wkladania do bazy odzielic od uploadu? Nie robic go w warunku uploadu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak oddzieliłem to od uploadu na samym początku(przed napisaniem postu) to ogłoszenie było dodawane podwójnie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 141 Dołączył: 11.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj warunek sprawdzający czy zmienna z plikiem jest pusta, jeśli tak wykonaj Insert A nie zawierający dodawania fotki, jeśli nie Insert B zawierający dodanie fotki.
|
|
|
![]()
|
|
bawie sie z tym i bawie i nadal nie moge osiągnąć tego co napisałem w 1 poście;)
robiąc w ten sposób dodaje mi podwójnie rekord do bazy. jakieś pomysły jak to zrobić;>
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.09.2025 - 19:30 |