![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mój problem polega na tym, że chcę wywołać skrypt na innej stronie. Próbuję przez cURL:
i treść strony, która byłaby widoczna w przeglądarce jest wczytywana do zmiennej strona, ale np. wywoływany na stronie skrypt nie tworzy ciasteczka z identyfikatorem sesji i nie tworzy wpisu do bazy (a przy wywoływaniu przez przeglądarkę wszystko jest w porządku). Chodzi mi o to, żeby wszystko na wywoływanej stronie wykonało się tak, jakbym wszedł na nią przez przeglądarkę. Oczywiście mogę otworzyć ją w ukrytym iframe i wtedy wszystko gra, ale znowu treść musi się załadować a to przecież trwa... Jeśli ktoś byłby w stanie mi pomóc byłbym bardzo wdzięczny (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/worriedsmiley.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, nie ma możliwości, że nie dodaje nic do bazy. Sesji nie stworzy bo nie wskazałeś miejsca gdzie mają leżec ciasteczka od curla (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) (google -> curl cookies php). Może jakiś zmiennych nie wysyłasz?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 4 Dołączył: 6.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
u mnie dziala cos takiego:
sprobuj podac pelna nazwe sciezki, oczywiscie musisz miec tam odpowiednie prawa do zapisu/odczytu Ten post edytował MiChaSSs 26.05.2009, 18:59:53 |
|
|
![]()
|
|
Teraz stworzyłem sobie dwa pliki.
Pierwszy:
Drugi:
gdzie w $site jest adres drugiego. I teraz po wywołaniu drugiego pliku oczywiście tworzy się ciasteczko z PHPSESSID. Natomiast przy wywołaniu pierwszego nie tworzy się żadne cookie. Dlaczego?? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Bo ciasteczko sesyjne ma domyślnie długość sesji przeglądarki? Tzn. po jej zamknięciu jest kasowane. Tak samo z cURL, to jakby wystąpienie przeglądarki, które jest zamykane w ramach działania jednego skryptu. IMHO musiałbyś przechwycić ciastko i zmienić długość jego przydatności do spożycia. ;]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 4 Dołączył: 6.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprobuj z czyms takim (u mnie na kompie funkcja ktora z tego korzysta dziala bez problemow):
Ten post edytował MiChaSSs 27.05.2009, 21:49:11 |
|
|
![]()
|
|
już wszystko działa.
thx wszystkim |
|
|
![]()
|
|
napisz chociaz co bylo nie tak i jak to rozwiazales (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 06:51 |