![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%)
|
A więc tak przejdę do rzeczy. jQuery wczytuje mi informacje do div'a, mam też kilka funkcji.
Strona główna - ładuję wszystko, + jQuery i funkcje js Podstrony - przeładowuję tylko div Wszystkie funkcje działają prócz jednej. Zrobiłem funkcję dla wyszukiwarki, lecz gdy wczytuję linka np. <a href="#" onclick="funkcja();">test</a> pisze, że nie została nigdzie zdefiniowana. Lecz gdy w pasku adresu wpiszę: Kod javascript: funkcja(); wszystko działa poprawnie. Miał ktoś kiedyś podobny problem ? @edit Ciekawe jest też to, że gdy w href dam java script:funkcja() to wszystko działa dobrze. Ten post edytował fifi209 22.05.2009, 15:25:58 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Może daj nieco kodu?
I nie rób żadnego onclick, tylko JS ma coś takiego, co się nazywa bindowaniem zdarzeń, więc z tego korzystaj. jQuery ma gotowe rozwiązania do tego m.in. funkcje click i bind. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%)
|
strona:
Do div'a ładuję przykładowe dane: Od strony php jest to tak:
Jak widzisz, nie mogę każdemu tak ładnie jak w innych przypadkach przypisać click. @edit ahahhahahh ale ja jestem niemota ;d Kod function getStatus() {
$("#serwer842").load('sources/actions/status.php'); setTimeout('getStatus()', 600000); } function getNews() { $("#main").load('sources/actions/news.php'); setTimeout('getNews()', 600000); } function getOnline() { $("#main").load('sources/actions/online.php'); setTimeout('getOnline()', 600000); } function getInfo() { $("#main").load('sources/actions/search.php'); } function search(name) { $("#main").load('sources/actions/search.php?name=' + name); } $(document).ready( function() { $("#button_online_list").click( function() { getOnline(); } ); $("#button_search").click( function() { getInfo(); } ); getNews(); getStatus(); } ); Ten post edytował fifi209 22.05.2009, 18:01:32 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Cytat Jak widzisz, nie mogę każdemu tak ładnie jak w innych przypadkach przypisać click. Właśnie nie widzę, bo nie podałeś kodu JS. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
|
|
|
|
|
Kod dodany. Ale widzę, że edytowanie postu "nie odświeża" tematu.
Moglibyście coś takiego dodać. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/haha.gif) |
|
|
|
|
|
|
Masz firebuga? Wywala jakieś błędy po hrefie? Wyszukiwanie też mógłbyś zbindować.
Cytat Ale widzę, że edytowanie postu "nie odświeża" tematu. I bardzo dobrze, że nie odświeża. Tylko by denerwowało. |
|
|
|
|
|
|
|
Mam firebuga, nie wskazuje żadnych błędów. Obejdzie się na href=javascript.
Proszę o zamknięcie tematu. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 22.12.2025 - 23:17 |