![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, probuje wstawic funkcje autocomplete do jednego z moich formularzy. Uzywam do tego pluginu sfFormExtraPlugin - i nie moge nic zdzialac....
Sprawa jest taka: w pliku: lib/form/base/baseAuthorForm.php wstawiam:
w pliku: lib/model/AuthorPeer.php:
w pliku modules/author/actions/actions.class mam:
ta czesc dziala bez problemow i tworzy mi jsona z danymi pobranymi z mojej bazy... to wszystko, po uruchomieniu tworzy taki kod strony:
w bazie danych sa rozne nazwiska autorow ksiazek, m.in. "Kerouack". ok, teraz kiedy otworze ta strone i zaczynam wpisywac cos do pola 'surname' - pojawia sie pole autocomplete z tylko jedna, pierwsza litera nazwiska... po dopisaniu kolejnej litery, pole znika... Moze mi ktos pomoc i wyjasnic o co wlasciwie chodzi? Ten post edytował erix 20.05.2009, 12:50:16
Powód edycji: [erix] używaj czasem bbcode...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam podobny problem ale mi wcale nie działa (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdz, czy dolaczyles wszystkie pliki potrzebne dla jquery... i czy masz dobra wersje.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wersję czego pluginu ?
Robiłem to generalnie wg. tego opisu: http://www.symfony-project.org/blog/2008/1...ake-your-choice to jest dla sf1.2 wiec powinno być ok. --edit przeinstalowalem plugin i nic :/ zeby nie było problemów to sobie css i js podlinkowałem z katalogu plugina i dodalem w artykul/templates/indexSuccees.php
akcja artykul/ajax działa bo wypluwa do pliku wszystko z bazy .. nie mam koncepcji (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) wygenerowany kod:
pliki są też dołączone do html-a a form-a tworzę poprzez
w BaseUzywkiNazwaForm.class.php zastąpiłem
tym
Ten post edytował tOm-i 18.08.2009, 22:16:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 29.09.2025 - 05:31 |