![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moje pytanie. Jak powinien wyglądać nagłówek dla header() którym chce przesłać POSTa na stronę oraz jednocześnie na nią przejść. Dokładnie tak samo jak działa forumularz
Kod <form action="/foo/bar" method="post"> tyle, że bez niego. Żeby wysłać POSTa wystarczy Kod POST /foo/bar HTTP/1.1 Host: localhost Content-Length: 9 var=value Żeby przejść na inny adres Kod Location: /foo/bar A żeby połączyć te dwie operacje? Jeśli pośle to razem, jednym headerem, najpierw location potem post, lub na odrwót to dostaje: Header may not contain more than a single header, new line detected Jeśli osobnymi, najpierw post potem location to też to tak nie działa. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Nie mozna wysłać danych post w przekierowaniem. Albo przekierowujesz albo wysyłasz dane post.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie formularz działa na takiej zasadzie, a przecież to wszystko opiera się o protokół HTTP więc domniemam, że istnieje jakiś sposób. Może jednak się mylę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Tak istnieje a ja odpowiadam ci dla jaj.
Przecież pisze ci, że nie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
teoretycznie jeszcze można:
// edit a mozna wiedziec po co Ci to? Ten post edytował pyro 16.05.2009, 12:24:48 |
|
|
![]()
|
|
Chciałem zrobić, że po prawidłowym zedytowaniu danych przenosi na stronę i na niej właśnie pojawia się komunikat zależny od zmiennej POSTowej.
Zrobiłem jednak tak aby po prawidłowym zedytowaniu wyświetla się komunikat a następnie
W sumie chciałem tylko poznać odpowiedź na to pytanie, nie było mi to niezbędne (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował #luq 16.05.2009, 12:41:40 |
|
|
![]()
|
|
Ja takie komunikaty trzymam w sesji. I na nastepnej stronie tuz po wyswietleniu wywalam je z sesji. Załatwia to sprawe komunikatów raz na zawsze.
|
|
|
![]()
|
|
Rozwiązanie na sesjach jest chyba najlepsze, tylko, że pierwsze co mi przyszło do głowy to POST, po prostu nie trzeba go czyścić.
Dobra dzięki za odpowiedź. EOT |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.09.2025 - 11:43 |