![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
Zaintegrowałem sobie TinyMCE z projektem w Kohanie i jak kliknę w dodawanie obrazka w edytorze to wyświetla mi się nowe okienko z informacją Cytat The page you requested, assets/js/tiny_mce/themes/advanced/image.htm, could not be found. Czy muszę dodać jakąś regułkę do .htaccess, żeby nie routował tego URLa? Czy jak to obejść? pzdr. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 9 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%)
|
Kod RewriteCond $1 ^(assets/) Działa? Kod RewriteCond $1 ^(assets) Działa? Ten post edytował Cypherq 7.05.2009, 16:49:38 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
Niestety nie.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 9 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%)
|
Ale jak wygląda Twój .htaccess? I jaka jest dokładna ścieżka do TinyMCE? webroot/assets?
Ten post edytował Cypherq 7.05.2009, 19:38:30 |
|
|
|
|
|
|
|
Ścieżka do tiny: public_html/assets/js/tiny_mce
A .htaccess jest standardowy z kohany: Kod # Turn on URL rewriting RewriteEngine On # Installation directory RewriteBase / # Protect application and system files from being viewed RewriteRule ^(application|modules|system) - [F,L] # Allow any files or directories that exist to be displayed directly RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d # Rewrite all other URLs to index.php/URL RewriteRule .* index.php/$0 [PT,L] Wstawiałem Twoję propozycję pod pierwszy RewriteRule |
|
|
|
|
|
|
|
Więc, albo daj TinyMCE do webroota i powinno zadziałać, albo zmień nazwę na \.\./assets, czyli ../assets, ale szczerze nie mam pojęcia czy w takiej postaci to zadziała.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jak dam assets "wyżej" to wtedy nie będą mi działały odnośniki do CSS, JS, JPG na stronach. Obecnie jest to np /assets/css/style.css i działa, ale wyżej chyba nie będzie bo to powyżej domeny już.
Cytat albo zmień nazwę na \.\./assets, czyli ../assets w .htaccess?
|
|
|
|
|
|
|
|
No tak, .htaccess. Ale gdzie masz w końcu te assets? W katalogu Kohany czy wyżej?
|
|
|
|
|
|
|
|
public_html/assets
public_html/application public_html/system ... public_html/index.php Taki mam rozkład katalogów. Jeszcze dla pewności dodam, że kod tinyMCE mam wzięty z tego przykładu i zmodyfikowane ładowanie za pomocą AJAX: http://tinymce.moxiecode.com/examples/example_06.php Masz jeszcze jakieś pomysły co może być nie tak? |
|
|
|
|
|
|
|
Winny jest .htaccess, którego nie potrafisz właściwie ustawić, IMO. Ten katalog musi być wyświetlany bezpośrednio.
|
|
|
|
|
|
|
|
No że nie potrafię to zauważyłem bo mi się to nie udało (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Ale jak to zrobić, żeby było ok? Twoje sposoby wypróbowałem, niestety nic nie pomogło. Na forum kohany dostałem taką propozycję: Kod RewriteCond $1 ^(assets) RewriteRule ^(.*)$ - [PT,L] Ale też nie pomogło. pzdr. |
|
|
|
|
|
|
|
Kod # Turn on URL rewriting RewriteEngine On # Put your installation directory here: # If your URL is www.example.com/kohana/, use /kohana/ # If your URL is www.example.com/, use / RewriteBase /dev/cms/ # Protect application and system files from being viewed RewriteCond $1 ^(application|system) # Rewrite to index.php/access_denied/URL RewriteRule ^(.*)$ index.php/access_denied/$1 [PT,L] # Allow these directories and files to be displayed directly: # - index.php (DO NOT FORGET THIS!) # - robots.txt # - favicon.ico # - Any file inside of the images/, js/, or css/ directories # - or media/images, media/js, media/css directories RewriteCond $1 ^(index\.php|robots\.txt|favicon\.ico|media) # No rewriting RewriteRule ^(.*)$ - [PT,L] # Rewrite all other URLs to index.php/URL RewriteRule ^(.*)$ index.php/$1 [PT,L] Przykładowy .htaccess z manuala. W tym miejscu dopisujesz swoje assets: Kod ]RewriteCond $1 ^(index\.php|robots\.txt|favicon\.ico|media|assets) Jak nie działa, to skończyły mi się pomysły. |
|
|
|
|
|
|
|
Eh... błąd leżał gdzie indziej. Jednak dzięki za chęć pomocy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 05:51 |