![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 1 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Z góry przepraszam za pytanie, bo wiem, że odpowiedź na nie jest banalna, niestety nie dla mnie ![]() Zamierzam zrobić formularz, w którym są 3 bloki: nick, serwery, hasło, email. Po wpisaniu tych danych, chcę aby one zostały wysłane na email np. adres@email.com w takim stylu: Temat: Nowe konto Neo Wiadomość: Nowy użytkownik prosi o utworzenie konta neo. Oto jego dane: Nick: $nick Hasło: $haslo Serwery: $serwery Email: $email Oto to co już zrobiłem: index.html
skrypt.php Pozdrawiam, Siper
Powód edycji: Poprawiłem bbCode (ociu)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz manual i mail" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 1 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aha czyli rozumiem że do pliku skrypt.php mam dodać:
Kod bool mail ( string 'adres@email.com', string 'Nowe konto Neo', string ' Nowy użytkownik prosi o utworzenie konta neo. Oto jego dane:<br><br>Nick: $nick <br>Hasło: $haslo <br>Serwery: $serwery <br>Email: $email' ) ? Ten post edytował Siper 25.04.2009, 20:14:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawie(nie sprawdzałem):
Kod mail ('adres@email.com','Nowe konto Neo', ' Nowy użytkownik prosi o utworzenie konta neo. Oto jego dane:\n\nNick: '.$nick.'\nHasło: '.$haslo.'\nSerwery: '.$serwery.'\nEmail: '.$email);
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzieki, działa, ale niestety nie mam włączonej funkcji mail
![]() //Edit Odpaliłem skrypt na moim serwerze zdalnym, i normalnie wysyła meila, ale: -zamiast łamania tekstu jest /n -dane nie są wysyłane (puste punkty nick: email: itp.) Ten post edytował Siper 25.04.2009, 20:43:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Co do lamania linii użuwasz złego znaku, zamiast "/" użyj "\" , poza tym \n używa sie na koncu linii z tego co mi sie wydaje a nie na poczatku kolejnej....
Siper mam pytanie.... Czy posiadasz wlasny serwer pocztowy czy korzystasz z uslugodawcy ? Jezeli masz wlasny to jak masz ustawione te dwie linijki w php.ini ? Cytat [mail function] ; For Win32 only. SMTP = localhost <---- ta linijke smtp_port = 25 <---- i ta linijke Probuje sie dowiedziec na tym forum czy mam dobrze skonfigurowane php do wysylania maila ale nikt nie chce na ten temat sie odezwac, moze Ty pomozesz ? czy musze miec wlasny serwer pocztowy czy w php juz isnieje cos w rodzaju okrojonego sendmail-a ? Ten post edytował Wolfie 26.04.2009, 09:57:54 |
|
|
![]()
|
|
Do przetestowania uzyłem usługodawcy, ale mam tez lokalny w którym mam ustawione te linijki tak samo.
PS.Wpisywałem "\n", a nie "/n". Jeżeli to ma znaczenie to korzystam w Windowsa, a nie z Linuxa |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
I lokalny serwer wysyła Ci normalnie maila bez problemu ? Tzn, instalowales jakis serwer pocztowy? Bo ja mam tylko Apache, MySQL i PHP zainstalowane u siebie ? Czy to wystarczy zeby wyslac maila ? Czy musze jeszcze jakis serwer pocztowy instalowac ?
|
|
|
![]()
|
|
No własnie nie, działa tylko ten usługodawcy. Wyświetla mi takie coś:
Warning: mail() [function.mail]: "sendmail_from" not set in php.ini or custom "From:" header missing in C:\xampp\htdocs\fomularz\skrypt.php on line 9 Może szybciej będzie odpowiedz jak pokarze co wpisałem:
Próbowałem cos poprawić, ale teraz cos takiego wywala: Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/strefask/public_html/fomularz/nazwaskryptu.php on line 5 Ten post edytował Siper 26.04.2009, 17:34:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 3 Dołączył: 13.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
i co to da? Zadne info nie wyskoczy, meil nie bedzie wysłany bo nie ma: mail ('adres@email.com','Nowe konto Neo', $message);
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 11 Dołączył: 17.12.2008 Skąd: LU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeszcze na twoim miejscu bym wprowadzil zmienne do wysylki mejla ;-) Ten post edytował lnn 26.04.2009, 17:47:19 |
|
|
![]()
|
|
Email został wysłany razem z danymi, ale niestety brak łamania tekstu, zarówno na stronie jak i w mailu
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 3 Dołączył: 13.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i co to da? Zadne info nie wyskoczy, meil nie bedzie wysłany bo nie ma: mail ('adres@email.com','Nowe konto Neo', $message); To da, że w 5 linii błędów nie będzie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 11 Dołączył: 17.12.2008 Skąd: LU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja ttylko usunalem blad a co chcesz uzyskac?
a nie mozesz sobie dodac \n ? skoro chcesz nowe linie uzyskac? lub zrob to w HTMLu <br /> ale wtedy musisz uzyc naglowkow ![]() Ten post edytował lnn 26.04.2009, 17:59:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:20 |