![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 64 Pomógł: 1 Dołączył: 31.03.2009 Ostrzeżenie: (60%) ![]() ![]() |
Mam problem nie wiem jak zrobić możliwość zmiany hasła danego użytkownika z tabeli
tabela wygląda tak "id, login, password, email, gg, www" może ktoś ma już gotowy skrypt ![]() Ten post edytował thekoks 23.04.2009, 10:46:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A to potrzebne są całe gotowe skrypty do wykonaniu JEDNEGO zapytania na bazie danych??
http://www.google.pl/search?hl=pl&lr=&...ate&spell=1 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 64 Pomógł: 1 Dołączył: 31.03.2009 Ostrzeżenie: (60%) ![]() ![]() |
nie mówię o całym skrypcie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 6 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej użyj do tego adresu email usera.
Na adres usera możesz wysłać link do skryptu resetującego hasło i gdzie będzie można ustalić nowe hasło. Co do gotowych rozwiązań, to chyba nie ma za bardzo sensu, zakładając ze masz już zrobione całe logowanie. -------------------- App 4 You - Aplikacje internetowe
|
|
|
![]()
|
|
logowanie i rejestracje mam już kompletną tylko przypomnienie hasła i zmiana hasła
a masz jakiś gotowy kod albo przykład ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
przypomnienie. gościu podaje swojego maila Ty sprawdzasz w bazie czy masz taki adres jak masz wysyłasz maila z hasłem, jak nie ma pokazujesz error ze błędny adres email.
zmiana hasła. jeśli ktoś jest zalogowany podaje stare hasło i 2 nowe (drugie to powtórzenie). sprawdzasz userka czy stare hasło zgadza się z hasłem z bazy po czym jeśli jest OK to podmieniasz stare nowym. i śluz. błysk ciupagi i już jest gotowe. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 3 Dołączył: 14.04.2009 Skąd: Wziąć piwo? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale chcesz, abys to ty zmieniał hasło, czy użytkownik?
|
|
|
![]()
|
|
dokładnie tak jak mówisz piotrooo89 o to mi chodzi
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 3 Dołączył: 14.04.2009 Skąd: Wziąć piwo? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
thekoks ale to już musisz sobie sam napisać
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
dokładnie tak jak mówisz piotrooo89 o to mi chodzi ![]() no to w czym problem. pare if'ów, obsługa polecenia mail" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i funkcje operujące na bazie danych SELECT i UPDATE. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
nie znam za dobrze php a mysql tym bardziej
![]() |
|
|
![]()
|
|
nie znam za dobrze php a mysql tym bardziej ![]() to masz 2 wyjścia: 1: siadasz i czytasz o funkcjach. 2: lub zamieszczasz ogłoszenie w Giełda ofert i podajesz składasz zlecenie aby ktoś zrobił to za Ciebie. ps. najłatwiej jest powiedzieć nie umiem. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:23 |