![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2004 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
![]() Mam problem... nie wiem jak utworzyć zmienne dla każdego powtórzenia pętli chodzi mi o coś takiego, że mam formularz (QUIZ), i kazde pytanie w formularzu typu checkbox powinno miec nazwe pyt$id, jednak to nie dziala... kiedy potem chce sie odniesc do tego pytania przy przeliczaniu wyników zwraca mi wartosc ID np. [php:1:02d1ac6d3e] echo "$pyt$id"; [/php:1:02d1ac6d3e] zwraca nr id ![]() czym moze byc spowodowany blad i jak zrobic by bylo dobrze ? Pozdrawiam i proszę o odpowiedź Patryk -------------------- Linux is like a Wigwam - no windows, no gates, Apache INSIDE...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:1ff9596b3c]<?php
${"pyt".$id} = "sośtam"; ?>[/php:1:1ff9596b3c] -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2004 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Przepraszam, ale chyba źle się wyraziłem
![]() chodzi mi o to, że jak mam formularz z polami typu checkbox (wybor) i ponawiam go x razy potrzebuje, aby pole name zwracalo inna zmienna (zgodna z id) Kod <input type="radio" value="a" name="pyt$id"><i>$odpowiedza</i></td>
i potem potrzebuje odczytac kazde pole po kolei i sprawdzić czy zgadza się z wartością zapisaną w bazie mysql [php:1:4577040abc]<?php if ($pyt$id == $prawidlowa) ... ?>[/php:1:4577040abc] Próbowałem wstawić to tak, jak podaleś, ale nie działa ![]() Proszę o pomoc ![]() -------------------- Linux is like a Wigwam - no windows, no gates, Apache INSIDE...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:34a0ed4854]<?php
if( $_POST['pyt' . $id] == $prawidlowa ) ... ?>[/php:1:34a0ed4854] Przy założeniu, że formularz jest wysyłany metodą POST. Czy o to chodzi? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:14 |