![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem podobno prosty i sporo informacji w sieci na ten temat znalazłem - jednak zarówno stosując "\n" jak i "\r\n" zapisując dane do pliku tekstowego, po jego otwarciu w notatniku wszystko jest w jednej linii. czy jest jakiś działający sposób aby poszczególne wiersze faktycznie nimi były?
Ten post edytował ptr 17.04.2009, 21:47:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Notatnik nie wyświetla wielu linii, jeśli jest to tylko \n.
A najpewniej stosować stałą PHP_EOL zamiast ręcznych znaków. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 32 Dołączył: 5.08.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli serwer stoi na windowsie to zawsze z \r\n
Jeśli to że tak powiem standardowy linux to wystarczy \n Wiersze będą zawsze w nowych liniach, natomiast czasem (spotkałem się na jakimś forum że komuś pomogło) trzeba odwrócić slashe... /r/n. NIEWIEM NIE STOSOWAŁEm - cytuje... U mnie w pracy serwer jest na windows server i samo \n nie działa po dodaniu \r\n moge śmiało przygotowywać wszystkie pliki wsadowe w csv czy txt. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż kod jakim zapisujesz.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
~kod nie ma raczej tu znaczenia , notatnik nie obsługuje \n , trzeba otwierać w innym edytorze .
ptr->zainteresuj się netbeans (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Spawnm: podaje że nie działa \n (co jest zrozumiałe) jak i \r\n (co już powinno działać). No i chyba nie powiesz mi, że do podglądu plików tekstowych ma ściągać NetBeansa?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
hmmm ja podglądam tym co mam otwarte -> albo notepad++ bo szybko się ładuje i uznaje \n albo netbeans jak jest otwarty ,
a powinień ściągać NB np do pisania w phpie , a podgląd to przy okazji (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
CODE $do_zapisu = $czas.','. $punkty.','. $punkty2 .','. $punkty3 .'\n'; $uchwyt_pliku = fopen('plik.txt', 'a') or die("can't open file"); flock($uchwyt_pliku, 2); fwrite($uchwyt_pliku, $do_zapisu); flock($uchwyt_pliku, 3); fclose($uchwyt_pliku); to fragment kodu. działa w pętli. system działa na windowsie. chce otrzymać plik rozdzielany przecinkami tak żeby można go było szybko wczytać do excela jako tabelę. nawet jeśli używam \r\n wszystko dostaję w jednej linii, a w excelu w jednej komórce/wierszu. |
|
|
![]()
|
|
Wiedziałem... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Teraz przeczytaj w manuala jaka jest różnica w PHP pomiędzy: 'string' i "string". Zobaczysz dlaczego Twój kod nie działa jak powinien. |
|
|
![]()
|
|
Dzięki Crozin - to było to:)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 12:42 |