![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 1 Dołączył: 27.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyciągam sobie dane z bazy
otwiera mi się ok 100 rekordów jak teraz napisać update aby zmienił wszystkie zmienione rekordy w powyższym form? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 9 Dołączył: 9.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co rozumiem to masz formularz do edycji rekordow w bazie, wysylasz formularz, stworz drugi plik ktory bedzie zamienial dane odpowiednio a zapytanie do bazy wygladalo by nastepujaco:
a jak chcesz zeby zmienil do wszystkich za jednym razem no to musialbys np dodawac id_rekordow do pol formularza zebys potrafil rozroznic ktory rekord zmienic, np ukrytym polem Ten post edytował trike 11.04.2009, 07:28:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 1 Dołączył: 27.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak to wiem ale jak zrobie
i w pliku, który zapisuje:
to zmieni mi tylko ostatni rekord a nie wszystkie naraz Ten post edytował harbii 11.04.2009, 08:45:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 9 Dołączył: 9.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie robisz tak ze dla kazdego rekordu masz te same pola, a wiec nadpisujesz dane. W pliku gdzie wyswietlasz te rekordy musialbys identyfikowac te pola najlepiej z id_rekordu, czyli:
no i wtedy masz zmienne do kazdego rekordu. Dorzucilbym jeszcze ukryte pole z id_rekordu i wedlug tego pozniej przeszukiwal za tsymbol i tnazwa zeby spasowaly do danego rekordu. Pomysl na edycje takiej ilosci rekordow nie wydaje mi sie efektowny za bardzo. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 01:12 |