![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 19 Dołączył: 24.12.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
Mam takie pytanie. Otóż mam pewną tablicę zawierającą obiekty typu stdClass a w niej zmienne z nazwami które zawierają myślnik w nazwie. O ile w php jeśli mam tablice obiektów np.
to odwołuję się do niej w ten sposób (lub przypisuję)
Natomiast takich klamer w smartach użyć nie mogę bo są zarezerwowowane więc ma ktoś pomysł jak się mogę odwołać ? Dzięki i pozdro. Ten post edytował jajcarzd1 14.04.2009, 09:57:31 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Z tego, co ostatnio kopałem, to nie ma takiej możliwości.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 19 Dołączył: 24.12.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%)
|
Z tego, co ostatnio kopałem, to nie ma takiej możliwości. No właśnie jakoś też nie znalazłem rozwiązania. Na siłę to można ewentualnie stworzyć zmienną w smartach o wartości z myślnikiem. No ale to przy większej ilości pól w klasie nie będzie zbyt ciekawym rozwiązaniem. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
To nie możesz stworzyć po prostu tablicy...? O ile pamiętam, to przetwarzanie rekurencyjnych w Smarty nie stanowi żadnego problemu.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%)
|
O dziwo da sie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
1. $object = ... $array = new ArrayObject( $object ); $array['cos-tam']; 2. $object->{'fvalue-string'} = ''; // edit: ah, o smarty chodzilo... wiec to odpada Ten post edytował dr_bonzo 15.04.2009, 14:15:24 |
|
|
|
|
|
|
|
To nie możesz stworzyć po prostu tablicy...? O ile pamiętam, to przetwarzanie rekurencyjnych w Smarty nie stanowi żadnego problemu. Nie bardzo Cie rozumiem co miałeś na myśli. Tablicy czego ? Jeśli masz na myśli stworzenie zwykłej tablicy a nie tablicy obiektów, to generalnie odpada dane które są przeze mnie przetwarzane są danymi pobieranymi z WebApi allegro, więc nie mam wpływu na strukturę. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat To nie możesz stworzyć po prostu tablicy...? Nie bardzo Cie rozumiem co miałeś na myśli. Tablicy czego ? Jeśli masz na myśli stworzenie zwykłej tablicy a nie tablicy obiektów, to generalnie odpada dane które są przeze mnie przetwarzane są danymi pobieranymi z WebApi allegro, więc nie mam wpływu na strukturę. 1. Czasami trzeba inaczej podejsc do problemu - po co meczyc sie z takimi obiektami jak mozna bylo dostarczyc te dane w postaci tablicy. 2. Nic wczesniej nie mowiles ze nie mozesz zmienic tego obiektu na tablice. |
|
|
|
|
|
|
|
2. Nic wczesniej nie mowiles ze nie mozesz zmienic tego obiektu na tablice. Heh no myśle że akurat nie to było najważniejsze (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) pytanie dotyczyło tego czy można się jakoś odwołać do elemenetów o które pytałem. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Widze że temat sprzed roku umarł, ale ja mam teraz problem z tym związany a nie chciałbym zakładać nowego tematu.
Więc api allegro zwraca dane w postaci, w której nazwy tabel są z myślnikami. wygląda to tak:
zmiana ręczna nie ma tutaj sensu, bo zwracanych tabel jest masa. Pytanie: czy da sie to jakoś obejść czy musze zrezygnować ze smarty? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 8 Dołączył: 10.11.2010 Skąd: Polska,Katowice Ostrzeżenie: (0%)
|
a nie możesz po prostu dodać funkcji get i set do obiektu - wtedy będziesz mógł się odwołać do tych zmiennych
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 25.12.2025 - 17:42 |