![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 13 Dołączył: 6.07.2008 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam.
Problem polega na tym, że p i span po próbie ustawienia marginesu tekstu, rozjeżdżają mi stronę. Kodzik css: Kod body<BR> {<BR> margin: 0px;<BR> height: 100%;<BR> }<BR> #top<BR> {<BR> width: 100%;<BR> height: 109px;<BR> background: url('img/top.png');<BR> }<BR> .title<BR> {<BR> margin-top: 30px;<BR> } Jak to wygląda? O tak: http://iv.pl/images/lxpk9jsxfov3b64lpg1h.png Tej przerwy na górze być nie powinno. I teraz pytanie: Jak to naprawić? ; < W css zawsze mam problemy z pozycjonowaniem.. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 26 Dołączył: 7.11.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
A po co ci w tej całej historii p i span?
Wklej kod php |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 13 Dołączył: 6.07.2008 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%)
|
kod php? nie ma : )
dodam jeszcze: Kod <div id="top"><p class="title">title</p> </div> Próbowałem z h1 i position: absolute; (działało jak powinno), ale czy to dobre rozwiązanie to nie wiem (jak już wspominałem - w css za dobry nie jestem), dlatego pytam ; ) Ten post edytował kkuba 2.04.2009, 19:43:04 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 26 Dołączył: 7.11.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
No fakt...o który pasek ci chodzi? ten nad czy pod przyciskami?
|
|
|
|
|
|
|
|
Tekst jest dobrze ustawiony, tylko to kremowe tło powinno być od samej góry - nie powinno być tego białego.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dokładnie ci ni pomogę, bo sam znam podstawy jeżeli chodzi o css, ale ja bym zamiast p dal drugiego diva, albo usunął margin top.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dobra, dam position: absolute;
Ale i tak dzięki : ) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 15 Dołączył: 2.04.2009 Skąd: koszalin Ostrzeżenie: (0%)
|
Dude dałeś margin-top:30px dla <p> to dlatego Ci odsuwa od góry (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Wywal <p>i</p>, a text będzie się zachował tak jak jest ustalony dla div=top czyli np. #top{ font-size:12px; - taki bedzie rozmiar czcionki color: #cdcdcd; - taki bedzie kolor czcionki } i wtedy masz: <div id="top">title</div> I jak to zrobisz oczywiście usuń absolute (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
|
Nie zrozumiałeś, to tekst ma być X pikseli od góry strony.
position: absolute rozwiązało problem. Nie wiem czy jest to najlepsze rozwiązanie, ale w każdym razie działa. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 21.12.2025 - 19:34 |