![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jakie macie prędkości internetu? Co robicie przez internet? Wystarcza wam wasza prędkość do tych czynności? Interesuje mnie to, ponieważ zmieniam dostawcę internetu i nie wiem którą z jego ofert wybrać. http://www.deracom.pl/multimo.html Tak się zastanawiam...chcę grać w różne gry (m.in. Counter-strike), pisać strony internetowe (zależy mi na szybkim wysyłaniu plików na serwer), oglądać filmy, słuchać muzyki. Myślę, że druga oferta jest dobra, ale czy na długo? Większość osób ma chyba 1mb/s. Ale czy ta średnia szybkość długo się jeszcze utrzyma? Wydaje mi się, że ludzie niedługo zaczną się przerzucać na szybsze prędkości, a ja nie chcę zostać w tyle. Pozdrawiam. Ten post edytował Woolf 27.03.2009, 18:25:05 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam 1mb i nie narzekam wystarczy mi do wszystkiego, a nawet za szybki jest
![]() Wykorzystuje go głównie do szukania czegoś związanego z programowaniem. Ten post edytował ExPlOiT 27.03.2009, 18:26:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 302 Pomógł: 18 Dołączył: 10.03.2008 Skąd: Dębno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam neo 1 mb i wystarcza na wszystko
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam 1mb i nie narzekam wystarczy mi do wszystkiego, a nawet za szybki jest ![]() A co, jak oglądasz filmy to widzisz zakończenie przed początkiem albo przy grach najpierw Cie zabijają a dopiero potem rozpoczyna się runda? Nie ma czegoś takiego jak za szybki internet ![]() ![]() 16mbps na 4 osoby działa satysfakcjonująco. Ten post edytował Jabol 27.03.2009, 18:41:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
he he chodziło mi w tym sensie, że na moje potrzeby 256kb/s mi wystarczy w zupełności.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcę grać w różne gry (m.in. Counter-strike) Tutaj łącze 128/128 kb/s wystarcza, a głównym czynnikiem jakości jest możliwie niski ping (< 50 ms). Multimo to usługa działająca na łączach TP, więc na polskich serwerach nie powinno być problemu - niezależnie od pakietu, który wybierzesz. pisać strony internetowe (zależy mi na szybkim wysyłaniu plików na serwer) Zależy jak duże pliki chcesz wysyłać. Do typowych projektów, gdzie wysyłasz głownie kod źródłowy - wystarczy według mnie upload 256 kb/s. oglądać filmy, słuchać muzyki Z oglądaniem filmów prędkość łącza ma chyba mało wspólnego, ale jeśli chcesz film w pierwszej kolejności pobrać z internetu - to jak najbardziej. I tutaj znowu zależy to od indywidualnych potrzeb. Oglądasz filmy RMVB, DivX czy też HD? Dla DivX'ów polecam łącze 2048 kb/s - 1 film = 1 godzina. Osobiście mam łącze 2048/256 kb/s w domu i wystarcza dla tworzenia stron i pobierania filmów w DivX, a filmy HD pobieram na uczelni - łącze 1 Gbit/s. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 302 Pomógł: 18 Dołączył: 10.03.2008 Skąd: Dębno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co do filmow przez neta to są strony z filmami online
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam u siebie 1mb i wydaje mi się, że to trochę za mało - czasem mocno zwalnia, szczególnie gdy coś ściągam (np. system pakietów co drugi dzień ściąga trochę). Myślę, że 2mb by mnie usatysfakcjonowało.
co do filmow przez neta to są strony z filmami online a wiesz, że są w necie strony z grami we fleszu? EDIT: Zapomniałem dodać, że ten 1mb jest używany przez dwa kompy, ale głównie przeze mnie. Ten post edytował .radex 27.03.2009, 22:24:20 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, chyba wezmę 1mb na dwa lata i już.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
jedn powiem Ci ze mało
![]() ![]() zreszta pakowanie sie na 2 lata jak ceny ciagle, powoli, acz ida w dół to troche nieciekawie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 415 Pomógł: 46 Dołączył: 26.05.2007 Skąd: Sandomierz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
neo 1 mb/s ... na buszowanie po internecie wystarcza o.O'
-------------------- Grzegorz 'Decha' Polek »
º http://grzegorzpolek.com º http://www.facebook.com/grzegorz.polek º http://www.lastfm.pl/user/Dechaa ![]() |
|
|
![]()
|
|
No to wezmę 1mb na jeden rok...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 19 Dołączył: 30.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Toć 1mb to mało!
Minimum 4mb, sieć idzie do przodu, YT, TV OnLine, Flash... wątpię byś przez rok grał tylko w CS i wysyłał kod źródlowy przez ftp`a ![]() Ja mam 10mb od UPC, przymierzam się do 20mb bo kończy mi się umowa ![]() -------------------- "CSS is like a girlfriend. No matter how hard you try, she will always interpret it a different way."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W domu obecnie 10mbit, w pracy 4mbit, w wynajmowanym rok temu mieszkaniu było 512kbit i też dało się żyć.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W domu mam 10mbit, w biurze (az wstyd sie przyznac) neo 512 kbit
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Ja mam jak kwiateusz - 1024/256, a między 23:00 a 13:00 2048/256. W maju kończy mi się lojalka i zaplanowałem łącze 6 mbit
![]() Oprócz prędkości liczy się, jaką drogę Twoje połączenie przebywa, a z tym bywa różnie. Ja np. mam problemy ze zdalnym SVN. Bywa, że net śmiga, serwer jest normalnie dostępny, a ja nie mogę update wykonać - ciągle zrywa połączenie. ~scanner robił do mnie traceroute, to przez Waszyngton szło... 15 skoków :| -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 19:29 |