![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Pisze parser i mam problem dotyczy tablicy .Chce z niej wyciągnąć to co jest za user czyli "to chce wyciągnąć" tylko ze user raz jest przed kluczem 1 a raz przed 4 jak zrobić żeby wyciągać zawsze to co jest za userem ? CODE Array ( [0] => forid [1] => tego nie chce wyciągnąć [2] => user [3] => to chce wyciągnąć [4] => tego nie chce wyciągnąć ) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób sobie tablicę asocjacyjną, i odwołasz się do niej poprzez np. $tablica['klucz'];
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pierwszym poście źle zinterpretowałem problem i źle zadałem pytanie wiec przepraszam . Spróbuje teraz dobrze wytłumaczyć problem.Pisze parser i kiedy sparsuje stronę to wyświetla mi się taka tablica
CODE Array ( [0] => user [1] => xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ) Tablica jest różnej długości ale zawsze pod user jest ciąg znaków który chce wyciągnąć user ma rożne klucze. Jak zrobić żeby wyciągnąć tylko "xxxxxxxxxx" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy przed user coś może wystąpić, np.
$array = array( [0] = 'cos', [1] = 'user', [2] = 'xxx'); ? Strasznie dziwny problem. ;p |
|
|
![]()
|
|
Tak może wystąpić
|
|
|
![]()
|
|
To jeżeli możesz to pokaż kawałek kodu (najlepiej funkcję) która generuje tą tablicę.
Chyba zamiast łamać sobie głowę jak to wyciągnąć mógłbyś troszkę przebudować projekt/funkcję. |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
nie wiem czy to załatwi problem ale możesz za pomocą array_serch przeszukać tablice jeśli znasz nazwę usera, następnie zwróci Ci klucz w którym znajduję się wartość dla usera dodajesz do tego klucza 1 i otrzymujesz kolejne pole już to co Cię interesuje. tylko warunkiem jest to że znasz nazwę usera!
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuje wszystkim za pomoc już zrobiłem
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 22:02 |