![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Szukam rozwiązania jak właczyć wykonywanie skryptu 24 godziny na dobę. Tak aby wykonywał się cały czas. Z góry dziękuję za odpowiedzi. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu go nie koncz.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robiłem już crona, uruchamianie w tle z poziomy shella i nie działa. Wykonuje sie kilka minut i kończy się.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
O man, sory, wtopa. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Po prostu sugerowałem się tematem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 392 Pomógł: 7 Dołączył: 11.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja mam pytanie. Jeśli nawet jest możliwe wykonanie takiego niezawodnego skryptu, który wykonywał by się co jakiś czas lub cały czas to w jaki sposób go uruchomić?
Chyba nie wystarczy skopiować pliku ze skryptem na serwer. Trzeba go jakoś uruchomić. Właśnie jak? I jeszcze jedno. Ktoś już próbował rozwiązania "phpion"? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
cron, było już przecież...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja mam pytanie. Jeśli nawet jest możliwe wykonanie takiego niezawodnego skryptu, który wykonywał by się co jakiś czas lub cały czas to w jaki sposób go uruchomić? Chyba nie wystarczy skopiować pliku ze skryptem na serwer. Trzeba go jakoś uruchomić. Właśnie jak? I jeszcze jedno. Ktoś już próbował rozwiązania "phpion"? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) Jak napisał przedmówca, możesz użyć cron - w uproszczeniu to taki program który może uruchamiać co jakiś czas cokolwiek w systemie, oczywiście musisz mieć możliwość używania crona, nie każdy hosting to daje ;] |
|
|
![]()
|
|
Jeśli nawet jest możliwe wykonanie takiego niezawodnego skryptu, który wykonywał by się co jakiś czas lub cały czas to w jaki sposób go uruchomić? Jeżeli chcesz aby chodził on bez przerwy to możesz go odpalić nawet przez przeglądarkę. Po jej zamknięciu będzie nadal krążył po serwerze. Jeżeli chcesz uruchamiać cyklicznie w jakiś porach to, tak jak pisali poprzednicy, użyj crona. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 392 Pomógł: 7 Dołączył: 11.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem temat, który powstał, ale wydawało mi się, że kolega "cichy19" szukał skryptu, który działałby cały czas bez używania crona. Oczywiście co to jest cron z grubsza wiem, więc nie potrzebuje tutaj przyuczenia.
Cytat Jak napisał przedmówca, możesz użyć cron - w uproszczeniu to taki program który może uruchamiać co jakiś czas cokolwiek w systemie, oczywiście musisz mieć możliwość używania crona, nie każdy hosting to daje ;] Wolałbym żebyśmy wrócili do temtau.Cytat Jeżeli chcesz aby chodził on bez przerwy to możesz go odpalić nawet przez przeglądarkę. Po jej zamknięciu będzie nadal krążył po serwerze. Jeżeli chcesz uruchamiać cyklicznie w jakiś porach to, tak jak pisali poprzednicy, użyj crona. Ok, dzięki.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 6 Dołączył: 25.06.2007 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To składając to do kupy...
Robisz skrypt który się nie powinien wylaczyc:
do tego robisz skrypt który będzie Ci sprawdzał czy ten wyzej jest juz uruchomiony - coś na zasadzie linuxowego
i jesli nie jest to odal skrypt ten górny a jesli jest to nie odpalaj nic ten skrypt sprawdzajacy wrzuc do crona odpalanego np co 1 sek i max opoznienie bedziesz mia 1 sek przy dzialaniu skryptu jesli by Ci sie jakims cudem wylaczyl ps. mam nadzieje ze napisalem wszystko dosc jasno... jak nie to chetnie cos jeszcze wyjasnie Ten post edytował bluesqad 24.03.2009, 14:35:17 |
|
|
![]()
|
|
Zapomniałeś o ignore_user_abort" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, jeśli wywołujesz z przeglądarki...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 04:39 |