![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 151 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, moze to proste, ale nie moge wpasc na to
mam takowy fragment pliku szablonu Kod {include file="$smarty.session.theme/header.tpl"}
$smarty.session.theme to jak wiadomo _SESSION['theme'] nie wiem jak to poprawnie wstawic moja propozycja powoduje ze, smarty wywala takowym bledem Cytat Fatal error: syntax error: $smarty. is an unknown reference
bede wdzieczny za wszelakie sugestie -------------------- Wszystko ... co na świecie interesujące, bierze się z czyichś dziwacznych myśli [David Lynch]
Andrzej Lepper to Kretyn< |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat "]Witam, moze to proste, ale nie moge wpasc na to
mam takowy fragment pliku szablonu Kod {include file="$smarty.session.theme/header.tpl"}
$smarty.session.theme to jak wiadomo _SESSION['theme'] nie wiem jak to poprawnie wstawic moja propozycja powoduje ze, smarty wywala takowym bledem Cytat Fatal error: syntax error: $smarty. is an unknown reference
bede wdzieczny za wszelakie sugestie U mnie działa coś takiego Kod {include file=$centerTpl}
wniosek z tego że smarty chyba źle interpretuje string w " - moze zadziala Kod {include file=$smarty.session.theme"header.tpl"} - strzelam bo nie mogę akurat sprawdzić.
-------------------- Enceladus
Warsztat: bez warsztatu Aktua |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 151 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat U mnie działa coś takiego
Kod {include file=$centerTpl} wniosek z tego że smarty chyba źle interpretuje string w " - moze zadziala Kod {include file=$smarty.session.theme"header.tpl"} - strzelam bo nie mogę akurat sprawdzić.Dalem tak: Kod {include file=$smarty.session.Theme'/header.tpl'}
zamiast ' uzywalem tez " lecz niestety blad dalej taki sam Chyba jest to bug smarty gdyz takie cos (ponizej) tez nie dziala Kod {include file="$smarty.session.Theme"}
-------------------- Wszystko ... co na świecie interesujące, bierze się z czyichś dziwacznych myśli [David Lynch]
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź
Kod {include file=$smarty.session.Theme}
A które Smarty posiadasz - bo np. w starym nie działało mi sumowanie itp a w nowym już działa. -------------------- Enceladus
Warsztat: bez warsztatu Aktua |
|
|
![]()
|
|
Szkoda czasu na pierdoly ...
zrobilem tak [php:1:50188d952f]<?php $smarty->assign('HEADER', $_SESSION['Theme'] . '/header.tpl'); ?>[/php:1:50188d952f] a w tpl Kod {include file="$HEADER"}
W ogole smarty ma problem z intepretowaniem wszelakich parametrow w postaci zmiennych tablicowych w {include file="tablica"}, chyba ze to moja wina ... gdyby ktos wiedzial jak to zrobic to chetnie sie dowiem -------------------- Wszystko ... co na świecie interesujące, bierze się z czyichś dziwacznych myśli [David Lynch]
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Cytat {include file="strefa/$plik.inc.htm"}
Taki zapis jest poprawny, dla poprawnie zadeklarowanej zmiennej $plik. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może sprobuj:
Kod {include file="'$smarty.session.Theme'/header.tpl"}
W manualu jest napisne: Cytat SYNTAX EXAMPLES:
{func var="test $foo test"} <-- sees $foo {func var="test $foo_bar test"} <-- sees $foo_bar {func var="test $foo[0] test"} <-- sees $foo[0] {func var="test $foo[bar] test"} <-- sees $foo[bar] {func var="test $foo.bar test"} <-- sees $foo (not $foo.bar) {func var="test `$foo.bar` test"} <-- sees $foo.bar PRACTICAL EXAMPLES: {include file="subdir/$tpl_name.tpl"} <-- will replace $tpl_name with value {cycle values="one,two,`$smarty.config.myval`"} <-- must have backticks |
|
|
![]()
|
|
Cytat a może sprobuj:
Kod {include file="'$smarty.session.Theme'/header.tpl"} prawie trafiles, trzeba dac tak {include file="`$smarty.session.Theme`/header.tpl"} wiec nie ' tylko ` Masz u mnie plusa, wielkie dzieki Ps1. Nisko to calkiem niedaleko ode mnie :) Ps2. A naprawde szukalem w manualu ... -------------------- Wszystko ... co na świecie interesujące, bierze się z czyichś dziwacznych myśli [David Lynch]
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a no właśnie miałem dać to ` zamiast ' ale pomyślałem, że to tylko przez manual tak zrobili więc dałem '
![]() Ad ps1: Tak? A gdzie ty mieszkasz? ad ps2: A mi się tak skojarzyło że było gdzieś w drugim rozdziale i patrzę - jest ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat Ad ps1: Tak? A gdzie ty mieszkasz?
Tarnobrzeg Cytat ad ps2: A mi się tak skojarzyło że było gdzieś w drugim rozdziale i patrzę - jest :)
Ehh tak to bywa, jak nie potrzeba to wszystko czlowiek widzi, gorzej bywa jak wiedzy zabraknie i jak potrzeba cos sobie przypomniec ... Pzdr! -------------------- Wszystko ... co na świecie interesujące, bierze się z czyichś dziwacznych myśli [David Lynch]
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:29 |