![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 9 Dołączył: 16.09.2005 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Z uwagi na to że nie znam się kompletnie na JS Potrzebuje pomocy! Chciał bym swojemu userowi zrobić wiadomości systemowe (Ważne) Które są wyświetlane podczas logowania do systemu (i które wyskakuje w nowym oknie raz tylko podczas każdego zalogowania). A W tym okienku była wiadomość może być jedna stała. Może jakieś pomocne porady bądź ukierunkowania w jakim mam iść? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To, co potrzebujesz, nazywa się pop-up'em.
Pamiętaj tylko o tym, że przeglądarki blokują otwieranie okiem. Domyślnie w FF jest pasek u góry, czy okno chce się otworzyć. Ale równie dobrze ktoś może mieć wysoko ustawiony profil zabezpieczeń i wówczas Twoje newsy będą nieskuteczne. Chyba, że dodasz jakiś link na otwarcie tego okna. Możesz na przykład dodać jakąś małą belkę z newsem, że jest jeden news do przeczytania i podlinkować ją. Tak proponuję to rozwiązać |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 9 Dołączył: 16.09.2005 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ze to tak się nazywa to wiem hehe głupi by wiedział tylko niektórzy mnie chyba nie zrozumieli.
Chodzi o skrypt JS który by pomógł otwierać takie okienko i wyświetlane tylko przy logowaniu (Sesje) i miało np jakieś wymiary np: 200px/100px i bez zbędnych pasków okien po prostu tak jak byś kwadratowa tabela się wyświetlała! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
alert('komunikat'); (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif)
albo daj diva 0px w html a w js manipuluj jego css i zawartością (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Ok to chyba z tym sobie poradzę a jak zrobić to na sesje?
Bo jak dam na stronie głównej po zalogowaniu to po wejściu w str. gł będzie non stop wyskakiwać okno? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
bosko jak skończe pokaze co mi wyszło. pozdrowionqa
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 13:16 |