![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 6 Dołączył: 12.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam zainstalowaną wtyczkę sfDoctrineGuard. Domyślnie w tabeli sf_guard_user kolumna is_active ma wartość = 1, a ja chciałbym żeby domyslnie było 0. Jak zmieniałem w tabeli na domyslnie '0' i zbudowałem schemat itd. to jak robię teraz rejestrację to i tak po rejestracji nowy użytkownik ma is_active=1. Wiem, że można zrobić zapytanie zmieniające is_active po dodaniu użytkownika na 0, ale w symfony na pewno jest krótszy sposób ?
Jak w formularzu rejestracyjnym ustawiałem to pole na domyślnie 0 to i tak po dodaniu użytkownika było 1:
Jak po dodaniu uzytkownika probowalem ustawic za pomoca setIsActive na 0 to też nic z tego:
Ten post edytował nieraczek 8.03.2009, 13:48:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 6 Dołączył: 12.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem tak i działa:
(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spytam z ciekawości, bo może coś przeoczyłem...
chcesz aby wszystkie konta domyslnie były nieaktywne ? a jeśli w pliku schema.yml bezposrednio w pluginie zmienić definicję kolumny... Kod is_active: { type: boolean, required: true, default: 0 } to czy nie osiągnie się takiego samego efektu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 11:57 |