![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jaki sposób uploadować wielki plik sql - 30mb? Zawiera on kilka błędów (jest to baza z mojego forum - phpbb 2.0.4), próbowałem mysql frontem i ems mysql managerem dochodzi do pewnego momentu wi wywala "server gone away" - mimo iż wszytsko nadal działa i serwer i mysql co robić? Jak to rozwiązać? Czy jest jakiś program który na chama wgra tą bazę, a może jest prostyszy sposób? Wgrywam na localhost (mój komputer)... pomocy!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 197 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2003 Skąd: z Marsa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodam że baza jest pusta na localhoscie a błędy występują w lini 1064 (sql syntax coś tam) - dziwne? Gdzieś już coś czytałem o tej lini.
|
|
|
![]()
|
|
Heh ale to mi nie działa z tego wiersza:
Cytat Skopiuj plik .sql do katalogu mysqlbin i uzyj
Cytat: mysql -u user -phaslo nazwa_bazy < plik.sql pomiedzy -p a haslem nie ma przerwy. Niewiem wogóle w jakiej kolejności i jak wpisywać, można jaśniej? Używam mysql-max-nt (wersji dla win xp, 2000 i nt)... pomocy. Mam widnows xp i wgranym krasnalem... niewiem jak to wpisac z wiersza polecenia... |
|
|
![]()
|
|
Ludzie no nikt mi nie pomoże?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
No tak.. jak cioś nie ma kreatora, to juiż problem..
Wpisz: Start | Uruchom: Cytat /sciezka/do/mysql/mysql -u user -phaslo nazwa_bazy < /sciezka/do/pliku/plik.sql na przykład:Cytat C:mysqlbinmysql -u root -ptajnehaslo mojabaza < d:plikisqlplik.sql
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, ale chyba w czym innym jest problem powiedzcie mi jak zmienić atrybut max_allowed_packet - w jakim pliku są te ustawienia? W jaki sposób zmienic je aby limit ustawić powiedzmy na 60mb?
|
|
|
![]()
|
|
Znowu ma ten problem ostatnio jakoś go w końcu rozwiązałem jednak nie pamiętam jak. Po wpisaniu takiej komendy jak wyżej do mysql.exe wywala mi error in syntax 1064 - błędna komena? a z uruchom uruchamia się i zaraz zamyka... co robić?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Cytat Znowu ma ten problem ostatnio jakoś go w końcu rozwiązałem jednak nie pamiętam jak. Po wpisaniu takiej komendy jak wyżej do mysql.exe wywala mi error in syntax 1064 - błędna komena? a z uruchom uruchamia się i zaraz zamyka... co robić? 1. Mozes zwykonac operacje phpMyAdminem - bedziesz widzial ktore sie powidoly a ktore nie.
2. Mozesz tez po prostu wpierw odpalic konsole - (windows 98: uruchom i command, windows 2000/xp: Uruchom i cmd) i wklej ta dluuga linijke. Po przeleceniu dostaniesz informacje co jest nie tak. Pozdrawiam Wojciech Jukowski -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
1. Nie moge skorzystac z phpmyadmin bo plik ma 60mb...
2. Już pisałem że z uruchom nie działa... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak to - nie działa?
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:58 |