![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 11.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
kto mi powie co jest nie tak w tym kodzie, dodam że kiedy zmienne przesyłam przy pomocy GET to wszytko ładnie działa, zmienne przypisane na stała or przez sesje niestety powodują problem z poprawny działaniem tzn nie działa. Z góry dzięki za pomoc ja już od tego osiwiałem ![]()
Ten post edytował dpzcwa 12.02.2009, 09:54:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja wiem, że Ty wiesz o co Ci chodzi, ale przeczytaj to co napisałeś:
Cytat zmienne przypisane na stała or przez sesje niestety powodują problem z poprawny działaniem tzn nie działa ![]() Napisz jakie są objawy, komunikaty, błedy, co chcesz osiągnąć, cokolwiek. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 11.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to co chce osiągnąć to widać po kodzie, problem polega na tym że jest to kopia mojego drugiego prawie identycznego pliku różnica jest tylko taka że
w kodzie którym pokazałem zmienna $a i $id jest przypisana na stałe i akurat ten kod nie działa cały czas wyświetla się formularz zero komunikatów, za to oryginalny plik który zmienne $a i $id jest ściągana GETEM wszystko jest ok. I nie wiem o co kaman w czym problem jest z tym plikiem ![]() Jaśniej to już chyba się nie da wytłumaczyć. Połączenie z bazą jest ok tabele są itd. Ten post edytował dpzcwa 11.02.2009, 20:56:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to co chce osiągnąć to widać po kodzie mylisz się (tym bardziej, że ten kod != co chcesz osiągnąć) Jaśniej to już chyba się nie da wytłumaczyć. i tu też... Nie rozumiem dlaczego miałby się nie wyświetlać cały czas formularz skoro:
Co to jest changepass.php, jak wygląda kod w nim... Ten post edytował Foxx 11.02.2009, 21:05:12 |
|
|
![]()
|
|
changepass.php - nazwa pliku z którego jest powyższy kod
proszę nie patrzeć na linki <powrót> one są z oryginalnego pliku tego który działa i docelowo będą zmienione na poprawny
Jest to warunek na wyświetlenie formularza do zmiany hasła po naciśnięciu buttona save strona powinna się przeładować i wyświetlić odpowiedni komunikat niestety strona przeładowuje się ale komunikat nie jest wyświetlany i hasło nie jest zmieniane w bazie |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
i usuń to sztywne przypisanie bo przecież zawsze będzie wchodził do tego ifa i nie będzie robił nic więcej. zmienna $id = '39' or $id = $_SESSION['userid']; i tak będzie przypisana na sztywno.... Już wiem jak to obejść ![]() 12 luty 2009 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Dzisiaj dopiero zabrałem się za przelanie moich zbłąkanych myśli. All działa tak jak chciałem ![]() pozdrawiam i thx za nawrócenie na poprawną drogę myślenia. Temat uważam za zamknięty Ten post edytował dpzcwa 12.02.2009, 09:52:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:31 |