![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam skrypt w ktorym chcialbym przypisać zmiennej $sciezka automatycznie sciezke do tego katalogu
/home/user/domena/public_html/folder chcialbym aby cos takiego automatycznie przypisywał mi skrypt gdyż po wpisaniu .. przenosi mi poza publuc_html a tego nie chce (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Ten post edytował bartek24m 10.02.2009, 18:36:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie bardzo rozumiem pytanie, ale może zainteresuje ci zawartość zmiennej: $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm dobre, przydatna funckja jednak $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] daje mi ścieżkę do mojego katalogu public_html
podejrzewam ze zalezne jest to od tego gdzie wskazuje domena.pl mi jednak chodzi oto zey wskazywalo /home/nazwa-usera/domena/public_html/katalog/podkatalog/itp zeby w pliku index.php w katalogu itp wkleić kod ktory pokaże mi ścieżke /home/nazwa-usera/domena/public_html/katalog/podkatalog/ a nie /home/nazwa-usera/domena/public_html/ jak w przypadku $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] podsumowujac chodzi mi o bezwgledną sciezke do katalogu w ktorym znajduje się plik php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 09:49 |